Home / archiefcentraal / video raalte natuurlijk met basisinkomen is voedselbank overbodig

Raalte Natuurlijk wil zich maximaal inzetten om Raalte armoedevrij te krijgen. De partij stelt daarom voor Raalte tot landelijk proefgebied te maken voor het basisinkomen. Dat basisinkomen vervangt de uitkeringen van nu, maar vervangt ook de verplichting een baan te zoeken.

video raalte natuurlijk met basisinkomen is voedselbank overbodig

“Als het aan ons ligt is de voedselbank van Raalte over vier jaar verleden tijd,” zegt Harrie Kiekebosch van Raalte Natuurlijk. “99% van de mensen wil graag werken, dat verzin ik niet zelf, dat wijst jarenlang onderzoek over de hele wereld uit. Maar met een basisinkomen krijgen mensen ook de kans te kiezen voor werk dat nu geen werk heet, zoals trainer bij een club, mantelzorger voor je moeder, opvoeder voor je kinderen. Dat zijn zulke belangrijke zaken in onze samenleving!!!”

“Ook belangrijk is de kans die mensen krijgen uit hun geldzorgen te komen. Als je met geldnood financiële beslissingen moet nemen, daalt je IQ op dat beslismoment. Ook dat verzin ik niet zelf, dat is aangetoond. Dus dan heb je geldnood en neem je net op dat gebied verkeerde beslissingen. In Londen gaven ze tien zwervers een vast inkomen, zonder enige vorm van tegenprestatie. Een jaar later was er nog eentje zwerver. De anderen hadden een baan, studeerden, hadden een dak boven hun hoofd, weer goed contact met de familie, gewoon omdat ze de kans kregen uit de shit te komen!”

[youtube url=”https://www.youtube.com/embed/PwQUV7M4bAw”]

Lees ook

Lezing over acupunctuur in Dorpshuus

HEINO – Herman Tichelaar verzorgt op woensdag 27 oktober een lezing over acupunctuur in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.