uitwerken verkeersonderzoek olst gestart

In november 2017 heeft de gemeenteraad de Structuurvisie vastgesteld. Speciale aandacht is in de Structuurvisie Olst-Wijhe uitgegaan naar de verkeerssituatie in Olst. Na een verdiepend en verbreed onderzoek is in de Structuurvisie gekozen voor het verbeteren van de veiligheid en de leefbaarheid van het centrum van Olst door het scheiden van langzaam verkeer en gemotoriseerd verkeer en het spreiden van langzaam verkeer over meerdere spoorkruisingen.

Bij de uitwerking van het onderzoek wordt de begeleidingsgroep die bij het vorige onderzoek heeft meegedacht betrokken. Die groep wordt aangevuld met ondernemers, bewoners, de schoolbesturen en SallandWonen en Nikkels (ontwikkeling Aberson terrein). De begeleidingsgroep dient als klankbordgroep voor het college van B en W van de gemeente Olst-Wijhe, zodat er een beeld kan worden gevormd hoe de vertegenwoordigers van verschillende belangengroeperingen tegen de uitwerkingen van het verkeersonderzoek in Olst aankijken. De mening van de begeleidingsgroep wordt ook gerapporteerd naar het gemeentebestuur, zodat het gemeentebestuur een volledig beeld krijgt van het draagvlak van de uitwerking.

Eerste bijeenkomst
Woensdag 24 januari was de eerste bijeenkomst van de Begeleidingsgroep Uitwerken Verkeersonderzoek Olst. Tijdens het overleg zijn het doel, de taak en de samenstelling van de begeleidingsgroep besproken, hebben de deelnemers ingestemd met het Plan van Aanpak en de planning en zijn de uitgangspunten benoemd die worden gehanteerd bij de uitwerkingen van de mogelijke oplossingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.