Home / archiefcentraal / tweede kamerlid koerhuis op bezoek bij bouwbedrijf vosman

Op vrijdagmiddag 23 februari is Daniel Koerhuis, Tweede Kamerlid Bouwen en Wonen met de VVD Raalte op bezoek geweest bij Vosman Bouw. Zij lieten zich bijpraten over kansen en uitdagingen voor iedereen die een huis in Overijssel zoekt. Maar ook over het tekort aan personeel in de bouw. Daarnaast kwam het Tweede Kamerlid de directeur Remco Harink met de titel ‘beste bouwer’ feliciteren.

tweede kamerlid koerhuis op bezoek bij bouwbedrijf vosman

“Dit soort werkbezoeken zijn voor mij als Kamerlid leerzaam en belangrijk. We staan in Nederland voor een grote uitdaging. We hebben op dit moment een tekort van 200.000 huizen en om dat in te lopen moeten we de komende 10 jaar 1 miljoen huizen bouwen. Steden als Amsterdam en Utrecht zijn regelmatig in het nieuws vanwege de woningnood, maar we moeten niet vergeten dat ook in andere regio’s er een belangrijke opgave ligt. In Overijssel moeten er ook 50.000 huizen gebouwd worden. Zo krijgt iedereen de kans op een eigen huis. Op werkbezoeken als deze laat ik me door bouwers als Vosman Bouw en een woningmarktdeskundige als Dennis Melenhorst graag nader bijpraten over de verschillen tussen de regio’s. Raalte heeft natuurlijk mijn extra aandacht al is het maar omdat ik hier binnenkort kom wonen”, aldus Daniel Koerhuis.

“Vanuit VVD Raalte zijn we continu in gesprek met de inwoners van de gemeente maar juist ook met de markt en bouwers als Vosman. Hierdoor kunnen we ons een goed beeld vormen van de consumentenbehoefte en zorgen dat elke nieuwbouwwoning ook ‘raak’ is. Daarnaast blijkt momenteel steeds vaker dat door tekorten aan vaklieden in de uitvoerende bouw en installatiemarkt de woningbouwproductie stagneert. We moeten daarom vanuit de gemeente meer aandacht hebben voor een betere aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt”, laat Alexander Kreule weten.

Lees ook

N35 tussen Nijverdal en Wierden vrijdagnacht afgesloten

REGIO – In verband met onderhoudswerkzaamheden is de N35 tussen Nijverdal en Wierden op vrijdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.