tweede kamerlid koerhuis op bezoek bij bouwbedrijf vosman

“Dit soort werkbezoeken zijn voor mij als Kamerlid leerzaam en belangrijk. We staan in Nederland voor een grote uitdaging. We hebben op dit moment een tekort van 200.000 huizen en om dat in te lopen moeten we de komende 10 jaar 1 miljoen huizen bouwen. Steden als Amsterdam en Utrecht zijn regelmatig in het nieuws vanwege de woningnood, maar we moeten niet vergeten dat ook in andere regio’s er een belangrijke opgave ligt. In Overijssel moeten er ook 50.000 huizen gebouwd worden. Zo krijgt iedereen de kans op een eigen huis. Op werkbezoeken als deze laat ik me door bouwers als Vosman Bouw en een woningmarktdeskundige als Dennis Melenhorst graag nader bijpraten over de verschillen tussen de regio’s. Raalte heeft natuurlijk mijn extra aandacht al is het maar omdat ik hier binnenkort kom wonen”, aldus Daniel Koerhuis.

“Vanuit VVD Raalte zijn we continu in gesprek met de inwoners van de gemeente maar juist ook met de markt en bouwers als Vosman. Hierdoor kunnen we ons een goed beeld vormen van de consumentenbehoefte en zorgen dat elke nieuwbouwwoning ook ‘raak’ is. Daarnaast blijkt momenteel steeds vaker dat door tekorten aan vaklieden in de uitvoerende bouw en installatiemarkt de woningbouwproductie stagneert. We moeten daarom vanuit de gemeente meer aandacht hebben voor een betere aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt”, laat Alexander Kreule weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.