twee keer stemmen op 21 maart

De wet probeert zo goed mogelijk om te gaan met individuele vrijheid én collectieve veiligheid. Op de website overdewiv.nl wordt met behulp van een factchecker achtergrondinformatie gegeven en kan je kijken wat het voor jou betekent.

Het betreft een raadgevend referendum, wat betekent dat de uitslag ervan niet bindend is. Het vorige raadgevende referendum vond plaats in 2016, destijds met de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne als onderwerp. Ruim zestig procent stemde tegen de wet, maar de eerste en tweede kamer gingen uiteindelijk toch akkoord.

Het naderende referendum over de sleepwet is voorlopig de laatste. De tweede kamer stemde onlangs in met de afschaffing ervan. VVD, CDA, D66, ChristenUnie en SGP zorgden voor een meerderheid tegen de wet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.