tip van energieloket salland over vloerverwarming en de pomp

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Als je de kans krijgt, moet je in ruimtes waar je vaak en veel bent kiezen voor vloerverwarming. Want als je de vloer eenmaal lekker warm hebt, ben je maar weinig energie nodig om dat bij te houden. Maar kijk ook even naar de pomp die het later rond stuwt. Want die gebruikt ook energie. Hoe ouder, hoe meer!

Een vloerverwarming is heerlijk. Hij brengt de bak beton waarin de spiralen liggen op temperatuur en het is vervolgens de straling van dat beton die de warmte veroorzaakt.

Geschikt dus voor ruimtes die je eigenlijk altijd wel lekker op temperatuur wil houden. Een keer de deur open laten staan is geen probleem, daar koelt het beton niet van af. Een vloerverwarming moet je daarom ’s nachts ook niet terug zetten, want anders moet je iedere keer die massa beton opwarmen. Het is veel goedkoper die gewoon op temperatuur te houden. 

En je hebt maar weinig energie nodig om te voorkomen dat de vloer afkoelt. Een pomp stuwt voorverwarmd water door het systeem. En omdat we het hier over een soort van ‘traag systeem’ hebben, is het heel goed mogelijk ook dat water traag te verwarmen. Met een warmtepomp of een zonneboiler.

Maar kijk wel even hoe oud de pomp van jouw systeem is. Die pomp verbruikt namelijk energie. En hoe ouder de pomp, hoe meer energie die verbruikt. Een nieuwe pomp ten opzichte van een te oude, kan zich al wel in twee jaar terug verdienen!

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en geeft inzicht in zelf opwekken. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.