theatershow kwinkslag komt naar raalte

De afgelopen weken zorgde het duo al voor uitbundig gebulder in meerdere uitverkochte theaters. Na een jaar meegedaan te hebben in de theatervoorstelling Jan Riesewijk & Co, staan de kameraden Joost Frank en Martijn Gelinck dit jaar op eigen benen met ‘Kwinkslag’, hun eerste avondvullende theatershow. In het Nederlands met de bekende ‘Finkeriaanse tongval’.

De bijna twee uur durende voorstelling staat als een huis, mede dankzij de sturende hand van de bekende regisseur en theatermaker Ellen Kremers. De gortdroge humor met geniale woordspelingen viel enorm in de smaak bij het publiek van Riesewijk en Co. Vandaar dat ze de stap aandurfden. Jan Riesewijk spreekt steevast over ‘miene jongs’ en Herman Finkers is fan van de nuchtere Grollenaren. De titel ‘Kwinkslag’ dekt in zijn geheel de lading. Geen toevallige titel. Kwinkslagen volgen elkaar soms in moordend tempo op, een andere keer is een aanloop langer, maar weten de mannen de zaal aan hun lippen vanwege de boeiende aanloop naar de clou.

Het duo gunt de bezoekers een kijkje in hun eigen leven. Stommiteiten, woordspelingen, ergernissen uit eigen keuken, schoonmoeders, zwangerschappen, teksten op geboortekaartjes met meesterlijke eigen vondsten, een briljant item over muziekteksten met een hoog ‘oehoe-‘ en’ aaah’-gehalte’, onverwachte wendingen en kwinkslagen die de zaal doen bulderen van het lachen. Maar ook een serieuze noot. Martijn krijgt na een lachsalvo de zaal muisstil als hij op de rand van het podium gaat zitten, zijn dagboek openslaat en zijn gedachten voorleest ten tijde dat zijn zoontje na een vroeggeboorte van 30 weken in de couveuse ligt aan slangetjes en apparatuur.

Zowaar een trillende lip. “Er zijn meer soorten emoties dan alleen lachen”, aldus Martijn. Een prachtig contrast, en zeer passend. Het publiek beleeft een zeer vermakelijke avond. Wil je meer weten over de voorstelling, zie staging2.joostenmartijn.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.