the twentieth century songbook klassiek jazz en fotografie in theater podium heino

Deelnemende musici zijn zangeres Fenny van Hemmen, klassiek pianiste Corien Baan-Oosterveen, jazz pianist Laurens Schweppe en saxofonisten Wilbert Sleumer en Wies Gerritsen Mulkes. De fotografie is van Anneke Bloema. Entree voor dit concert is € 15,- in de voorverkoop via staging2.fennyvanhemmen.nl en € 16,50 contant aan de kassa. Er is dan geen pin mogelijk. Beide entrees zijn inclusief een kopje koffie of thee.

Het programma bestaat uit zowel klassieke als jazzmuziek uit de eerste helft van de 20e eeuw. U kunt luisteren naar de bezetting zang en piano, piano solo en saxofoonduo. De componisten waarvan muziek wordt gespeeld zijn Maurice Ravel, Francis Poulenc, Paul Hindemith, Leonard Bernstein, Duke Ellington, Kurt Weill, George Gershwin, Cole Porter, Thelonious Monk en Hoagy Carmicheal. In de vocale muziek is een grote rol weggelegd voor de Franse dichters en de songtekstdichters van Broadway.

De makers hebben met The Twentieth Century Songbook een voorstelling willen maken die op een retro-achtige manier ‘modern’ van kleur is. De muziek uit deze periode bevat swingende ritmes en akkoorden die spannend zijn of juist verstild als helder water. De teksten zijn prikkelend en vaak humoristisch. De fotografie die gekozen is om deze voorstelling te begeleiden, is veelal zwart-wit met zachte kleur accenten. Al deze elementen samen, geven voor de makers vorm aan de eigenzinnige atmosfeer die de twintigste eeuw bepaalde.