Home / archiefcentraal / t natuurlijk huus komt met meer duurzame nieuwe activiteiten in het voorjaar

De activiteiten staan niet stil bij ’t Natuurlijk Huus in Raalte. Inmiddels hoeft daar al helemaal geen moeite meer voor gedaan te worden. Ze dienen zich vanzelf aan door de samenwerking waar de afgelopen jaren steeds op ingezet is met diverse partijen.

t natuurlijk huus komt met meer duurzame nieuwe activiteiten in het voorjaar

Aanleg van voedselbossen is helemaal actueel in de huidige zoektocht om ons voedsel weer meer gezond, natuurlijk, meer plantaardig en dichter bij huis te halen. Met de aanplant van een voedselbos is dat wel heel dicht bij huis. Het is een investering voor je leven en je kunt er rijk uit delen. Het kan in het groot, maar ook evengoed in het klein. Zelfs een redelijke moestuin kun je omturnen tot een klein voedselbosje.

In een driedaagse cursus, op 8, 9 en 23 maart ga je van theorie, naar ontwerp naar aanplant van een voedselbos bij ’t Natuurlijk Huus. En om direct ook maar te leren koken uit de natuur, is er op zaterdag 26 mei van 10.00 tot 14.00 uur een workshop ‘Eten uit de natuur’. Wil je het toch liever bij een moestuin houden, dan kun je in één dag, op zondag 18 maart, voldoende kennis opdoen en met een ontwerp naar huis gaan, zodat je direct aan de slag kunt.

Duurzaam bouwen
De Gemeente Raalte houdt op 19 februari een informatieavond over Duurzaam Bouwen Salland 2. Naast energiemaatregelen is het ook heel interessant om gezonde, duurzame bouwmaterialen te overwegen. Daarvoor geeft ’t Natuurlijk Huus op zaterdag 7 april een lezing van 14.00 uur tot 16.00 uur over Biobased Bouwen. Let op: de lezing is verplaatst van 17 februari naar 7 april.

Voor meer informatie over de evenementen zie de Facebookpagina. Aanmelden via info@hetnatuurlijkhuus.nl of 06-42871486.

Lees ook

ProWork Salland Open bij TC Mariënheem

MARIËNHEEM – Tennis Club Mariënheem houdt dit jaar van maandag 6 tot en met zondag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.