Home / archiefcentraal / stoppelkidsrally bereikt eerste mijlpaal

Stichting StöppelKidsRally heeft haar eerste mijlpaal bereikt. Enkele weken na de eerste oproep hebben al 23 eigenaren van moderne/bijzondere sportwagens, goed voor in totaal 10.000 pk, zich opgegeven om mee te doen aan de eerste editie van de StöppelKidsRally op zaterdag 9 juni.

stoppelkidsrally bereikt eerste mijlpaal

Chronisch zieke kinderen in de leeftijd van 8 tot 16 jaar die in het Deventer Ziekenhuis onder behandeling zijn, mogen die dag meerijden in een bijzondere auto: oldtimers, maar ook snelle sportwagens. Denk aan Porsches, bijzondere Mercedessen, Ferrari’s, Jaguars en Maserati’s. Ook enkele sponsors en donateurs hebben inmiddels een financiële bijdrage toegezegd aan de organisatie. De route begint bij het Deventer Ziekenhuis en eindigt tegen het eind van de middag, na een tochtje door de winkelpromenades van Raalte, op de markt bij Neuf. De route wordt begeleid door RAM Motorclub Raalte.

Ellis Fleer, woordvoerster van Stichting StöppelKidsRally, is verheugd met het gedoneerde ‘vermogen’, maar hoopt natuurlijk op nog meer ondersteuning. “De sponsorpagina op onze website raakt steeds beter gevuld met bedrijven die één van de sponsorpakketten aanschaffen en ons initiatief van harte ondersteunen. Anderen doen dat in stilte en doneren tussen de 10 en 250 euro, een item voor de goodie bag of een prijs voor de prijsuitreiking! Geïnteresseerden kunnen zich bij ons melden.”

Stichting StöppelKidsRally wil de autorit elk jaar organiseren. Met de StöppelKidsRally beogen de initiatiefnemers (chronisch) zieke kinderen een dag te vermaken, zodat zij hun zinnen kunnen verzetten en zich een dag niet of minder ziek te voelen. De exclusieve auto’s en hun berijders staan één dag voor hen klaar. Samen met de eigenaar of een chauffeur rijden ze een door de Stichting StöppelKidsRally uitgezette route door Salland. De kinderen fungeren daarbij als navigator. “Verder is het vooral een toertocht”, stelt Rob Aa in de Stentor. Hij is de initiatiefnemer van de tocht en liet zich daarbij inspireren als deelnemer van de Blauwvingerrally in Zwolle. “Onderweg zijn er momenten van rust of met een spelletje. Onze gastvrouwen zorgen voor de kinderen. Dat ze hun medicijnen en zorg krijgen.”

Stichting StöppelKidsRally werkt nauw samen met artsen/verplegend personeel van het Deventer Ziekenhuis. Er is op dit moment nog plaats voor twintig extra auto’s. Aa: “De eigenaren dragen bij aan een unieke dag en helpen de kinderen een dag niet ziek te zijn. Kinderen die dromen om eens mee te kunnen rijden in een bijzondere sportwagen.”

Zie voor meer informatie :www.stoppelkidsrally.nl of mail naar info@stoppelkidsrally.nl.

Foto: bestuur StoppelKidsRally: Rob Aa, Ellis Fleer, Roy Schulten, Harrie In de Wal en Johan Schoonhoven. Niet op de foto: Rene Nijboer en Lisa Drent. Fotograaf: Ronald Hissink

Lees ook

Coöperatie Welsum Duurzaam op zoek naar deelnemers

WELSUM – Coöperatie Welsum Duurzaam houdt op donderdag 4 november een voorlichtingsavond in dorpshuis de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.