Home / archiefcentraal / sp opvallende afwezige tijdens raalter lijsttrekkersdebat

Het lijsttrekkersdebat in het Carmel College in Raalte kende woensdagavond een opvallende afwezige. Negen van de tien partijen waren aanwezig, maar de SP Raalte deed niet mee. Naar eigen zeggen was de partij niet welkom.

sp opvallende afwezige tijdens raalter lijsttrekkersdebat

Evenals de overige partijen meldde de SP zich overigens wel in het Carmel College. Echter niet om fractievoorzitter Harry van Kampen deel te laten nemen aan het debat, maar om nummer twee Lenka Pitrmanova naar voor te schuiven. En dat was niet hoe de organisatie het voor ogen had.

“Wij bepalen zelf wel wie we waar naar toesturen”, laat fractievoorzitter Van Kampen van de SP weten in een reactie. “Intern hebben we afgesproken dat onze nummer twee zich op deze avond zou presenteren. Zij is twee dagen ontzettend druk geweest om zich voor te bereiden. Bovendien konden wij uit de uitnodiging niet opmaken dat alleen lijsttrekkers welkom waren. We zijn dan ook erg verbaasd over de gang van zaken.”

Hoop heisa
Kring Raalter Werkgevers, organisator van het debat, kijkt anders tegen de situatie aan. Voorzitter Paul Maas: “Ik vind dat de SP een hoop heisa maakt. Van tevoren is afgesproken dat de lijsttrekker of fractievoorzitter zou meedoen aan het debat. Natuurlijk wist de SP dat ook. Ze wilden uiteindelijk de nummer twee laten spreken, maar dat konden we niet toestaan. Vooraf belde het CDA namelijk ook met dat verzoek en daar hebben we ook geen gehoor aan gegeven.”

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.