soepcafe deelt handige koelkaststickers uit

Al bijna een jaar organiseert Olst in Transitie elke maand met succes het soepcafé. Om daarmee voedselverspilling onder de aandacht te krijgen. Eén van de oorzaken van de verspilling is het verkeerd bewaren van groente. Voorgesneden groente en bladgroenten kunnen het beste wel in de koelkast bewaard blijven terwijl bijvoorbeeld tomaten en komkommer in de koelkast juist eerder bederven.

Enthousiaste vrijwilligers
Met het Soepcafé wil Olst in Transitie in samenwerking met Het Noaberhuus deze boodschap doorgeven aan zo veel mogelijk mensen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt soep, salade en een toetje van producten die al ‘over de datum’ maar nog prima eetbaar zijn. In plaats van die weg te gooien, stelt de Plus supermarkt in Olst ze elke maand beschikbaar voor het Soepcafé.

De locatie is op 3 maart Het Middenhuis bij de Aardehuizen, Rietgors 22. Vanaf 17.45 uur zijn de deuren open. Om 18.00 uur wordt het eten geserveerd. Wie mee wil eten moet wel op tijd komen, want op is op. Voor deelname vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor de onkosten met een richtprijs van €2,50. Meer informatie is te vinden op staging2.olstintransitie.nl en op de Facebookpagina OlstInTransitie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.