Home / archiefcentraal / social sofa in olst onthuld

Begin deze maand is de Social Sofa, oftewel de Mozaïekbank, geplaatst bij de spoorwegovergang aan de Jan Hooglandstraat in Olst. De mozaïekbank is een initiatief van de Rabobank Salland in samenwerking met Sallcon. In het kader van een aandeel in elkaar en het coöperatieve gedachtengoed schenkt Rabobank Salland een Social Sofa met ontwerpen van leerlingen van basisscholen.

social sofa in olst onthuld

In oktober hebben kinderen van de Prins Willem Alexanderschool en de bewoners van Het Averbergen uit Olst samen het ontwerp gemaakt voor de Mozaïekbank. In november hebben de kinderen en de ouderen samen symbolisch een mozaïeksteentje op de bank geplakt. De medewerkers van de Sallcon hebben de bank verder afgemaakt.

Nu is de bank geplaatst op de ontmoetingsplek van bewoners van Het Averbergen. Hier stond eerder een oud houten bankje. Bewoners van Het Averbergen hebben de Mozaïekbank onthuld.

Lees ook

Broeklandse amazone doet mee aan EK springen in Le Mans

Sylvie Ruissen: ‘Na mijn ongeluk begin 2020 heb ik er hard voor moeten knokken’ BROEKLAND …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.