Home / archiefcentraal / snel internet voor salland noord nadert eindfase

De aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Salland Noord gaat de komende weken de afrondende fase in. Inmiddels beschikt ruim de helft van het gebied over een actieve snelle verbinding. Begin april zal vrijwel iedereen in het buitengebied van Salland Noord aangesloten zijn.

snel internet voor salland noord nadert eindfase

Deze concrete toezegging kregen Henny Lammers en Ben Nijboer afgelopen week van aannemer Volker Wessels Telecom. Beiden zijn vanuit hun betrokkenheid bij SallandGlas regelmaat op de hoogte gehouden van de voortgang, waarbij Lammers een aantal keren is ingesprongen als tussenpersoon tussen de aannemer en de gemeente.

Henny: “VWT heeft mede door de vele regen in november en december nogal wat vertraging opgelopen. Dat maakte het geheel wat rommelig. Dat was ook te zien aan de losse kabels die her en der uit de bermen boven de grond uit staken. VWT zet de komende weken extra capaciteit in om al die –letterlijk- losse eindjes aan elkaar te knopen. Medio april wordt Salland Noord definitief opgeleverd. Inmiddels is ook al gestart met de voorbereidingen voor Salland Zuid”.

In dit tweede traject van Salland zal VWT volgens een andere methode gaan werken. “De methode uit Salland Noord bleek niet optimaal te werken, wat in de praktijk leidde tot flinke vertraging bij de uiteindelijke oplevering. Daar zijn lessen uitgetrokken en die worden nu toegepast in Salland-Zuid”, aldus Lammers, inmiddels ook kandidaat raadslid voor BurgerBelangen.

De verwachting is dat Zuid eind dit jaar ook actief internet heeft. Inwoners met vragen over hun persoonlijke situatie kunnen een mail sturen naar sallandnoord@vwtelecom.com of bellen naar 088-1860066.

Lees ook

ProWork Salland Open bij TC Mariënheem

MARIËNHEEM – Tennis Club Mariënheem houdt dit jaar van maandag 6 tot en met zondag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.