scoor een boek trapt af in de bibliotheek salland

Wie goed en met plezier leert lezen, kan in zijn hele leven beter scoren in de maatschappij. En wie is er voor wat betreft scoren een beter voorbeeld dan een voetbalheld? In de bibliotheek, op school en thuis houden basisschoolleerlingen de boeken die ze lezen (scoren) bij, met stickers op een voetbalveldposter, en ze kunnen leuke prijzen winnen. De hoofdprijs: met het hele gezin naar Go Ahead Eagles!

Aftrap Thuiseditie
De Aftrap van Scoor een Boek! is in de bibliotheekvestigingen Raalte, Heino en Olst. Op dit sportieve voetbalfeestje zijn alle kinderen welkom. Eerst zien ze de video-peptalk van GAE-verdediger Dennis Hettinga. Ze krijgen een gratis Scoor een Boek!-poster. Is er thuis een boek, krant of tijdschrift (voor)gelezen, dan mag een deelnemer op de poster een voetbalsticker plakken. Ook de stickers zijn gratis op te halen bij de bibliotheek.

Win kaartjes voor GA Eagles
Deelnemers aan de Thuiseditie mogen hun gouden boekentip insturen. Daarmee maken ze kans op wedstrijdkaarten van Go Ahead Eagles voor het hele gezin.

Tussenstand
Na 5 weken is het rust en bepalen Go Ahead Eagles en Bibliotheek Salland de tussenstand. In de voorjaarsvakantie organiseert de Bibliotheek de Experience, een aantal leuke (voetbal)activiteiten. Na tien weken lezen volgt de sportieve afsluiting van Scoor een Boek!

Schooleditie
Ook in de klas kunnen kinderen boeken scoren! Dit jaar doen twee scholen mee, in de klas, kunnen ook gezinnen meedoen met Scoor een Boek!. In de Bibliotheek kan een gratis Scoor een Boek!-poster worden afgehaald.

Scoor een Boek! is enkele jaren geleden opgezet in de provincie Groningen en wordt nu uitgerold over het hele land en ondersteund door de Eredivisie CV. Landelijk nemen de volgende clubs deel: FC Groningen, Willem II, AZ, Go Ahead Eagles, NEC en Heracles. Afhankelijk van het gebied heeft de Bibliotheek een samenwerking met één van deze clubs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.