rookruimtes in horeca niet langer toegestaan

Volgens het verdrag moeten landen maatregelen nemen tegen blootstelling aan tabaksrook in ‘indoor public places’. De niet-rokersvereniging CAN vindt dat ook aparte rookruimtes daaronder vallen en heeft dinsdag in hoger beroep gelijk gekregen. Het hof stelt onder meer dat onvermijdelijk rook uit die ruimtes ontsnapt. Bovendien worden werknemers die de rookruimtes moeten opruimen aan tabaksrook blootgesteld.

Koninklijke Horeca Nederland laat telefonisch weten dat de staat nog tegen deze uitspraak in beroep kan gaan, maar als dat niet gebeurt de invoering van dit algehele verbod via wetgeving heel snel te verwachten is.

Klik hier voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.