Home / archiefcentraal / rookruimtes in horeca niet langer toegestaan

Rook jij? Dan zal je misschien niet blij zijn met een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag over rookruimtes in de horeca. Sinds 10 jaar mag je in de horeca geen sigaret meer opsteken, tenzij je een aparte rookruimte gebruikt. Dinsdag bepaalde het hof dat ook die uitzondering niet mag: die is in strijd met een internationaal verdrag waar Nederland zich aan heeft verbonden.

rookruimtes in horeca niet langer toegestaan

Volgens het verdrag moeten landen maatregelen nemen tegen blootstelling aan tabaksrook in ‘indoor public places’. De niet-rokersvereniging CAN vindt dat ook aparte rookruimtes daaronder vallen en heeft dinsdag in hoger beroep gelijk gekregen. Het hof stelt onder meer dat onvermijdelijk rook uit die ruimtes ontsnapt. Bovendien worden werknemers die de rookruimtes moeten opruimen aan tabaksrook blootgesteld.

Koninklijke Horeca Nederland laat telefonisch weten dat de staat nog tegen deze uitspraak in beroep kan gaan, maar als dat niet gebeurt de invoering van dit algehele verbod via wetgeving heel snel te verwachten is.

Klik hier voor meer informatie.

Lees ook

Broekelo uitgebreid met hardloopevenement

BROEKLAND – Het hippisch herfstevenement Broekelo krijgt uitbreiding met een hardloopwedstrijd. Een week nadat de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.