rick vogels

Ja, kanaries, die kende ik ook. Vroeger hadden we altijd een kanariepietje. Hij heette Pietje. Toen Pietje doodging, kochten mijn ouders een nieuwe en die heette dan ook weer Pietje. Als het warm was, mocht Pietje naar buiten. Met kooi en al werd ie dan op een krukje in de schaduw gezet. Geen idee of je een kanarie daar een plezier mee doet, maar het idee was leuk.

Tot die ene keer waarop ik Pietje naar buiten bracht en met de kooi tegen de deurpost aanstootte. Het deurtje vloog open en onze gevleugelde gele vriend bedacht zich geen moment. Urenlang heb ik met een doosje kanariezaad lopen schudden, maar Pietje bleef mooi in de boom zitten. En ik geef hem geen ongelijk.

Ik weet niet meer of ik lang getreurd heb en ook niet meer of mijn ouders daarna nog een nieuw Pietje kochten. Wat ik wel weet, is dat ik nu, ongeveer dertig jaar later, opnieuw aandacht heb voor vogels. Ik ben zelfs begonnen met het maken van een vogelhuis en heb drie zakken vogelzaad gekocht. Van mijn schoonmoeder kreeg ik het boek ‘welke vogel is dat’.

In de tuin zie ik meer vogels dan ooit tevoren. Mijn favoriet is de goudvink, maar alleen het mannetje met zijn felrode borst. Waarschijnlijk hebben ze altijd al in mijn tuin rondgevlogen, maar ik zie ze nu pas. Sommige mensen zeggen dat je oud wordt als je grijze slapen krijgt. Ik denk dat het ouder worden pas begint als je vogels in de tuin ziet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.