raalte natuurlijk zullen we een regenboogzebrapad aanleggen in raalte

LHBTI staat voor mensen die lesbisch zijn, homo, biseksueel, transgender of in een intersekseconditie verkeren. Eerlijk is eerlijk die laatste moesten we zelf ook even opzoeken.

Alle vragen in de enquête over onze LHBTI-standpunten konden we positief beantwoorden. Bijvoorbeeld of een wethouders LHBTI-beleid in zijn portefeuille moet hebben en dat er ook specifiek beleid voor gemaakt moet worden. Dat de gemeente actief iets moet doen voor hun veiligheid. Dat je de man-vrouw-vraag daar waar mogelijk zou moeten mijden. Dat de regenboogvlag gehesen wordt op daarvoor toepasselijke dagen, dat er aandacht voor veiligheid homo-veiligheid moet zijn. Ook op de vraag of de pester moet verhuizen in plaat van de gepeste zeggen we volmondig ‘ja’.

Mensen met kanker in de familie hebben er een hekel aan als die ziekte als scheldwoord gebruikt wordt. Weet je dat homo het meest gebruikte scheldwoord is op middelbare scholen? Nou, daar mag wat ons betreft wel wat actie tegen gevoerd worden.

We zouden het mooi vinden als we in Raalte genoeg medestanders voor onze opvattingen vinden en dat we dat samen met z’n allen uit kunnen dragen door ergens in het centrum van het dorp Raalte een regenboogzebrapad aan te leggen. Bij het station van Zwolle is er ook zo een aangelegd. Een vrolijk statement waarmee je aangeeft dat LHBTI’s er in onze gemeente helemaal bij horen.

Harrie Kiekebosch
Raalte Natuurlijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.