raalte natuurlijk schrikt cda en gb nemen geen afstand van megastallen en pesticiden

Geen duimbreed gaven CDA en GB toe, zaterdagmiddag in restaurant Zwakenberg in de discussie over megastallen. “We willen een open dialoog en dan moet je niemand uitsluiten”, aldus GB. Raalte Natuurlijk wil ook die open dialoog, “maar de ondergrens is voor ons het gebruik van pesticiden in de landbouw en vergunningen aan dieronterende megastallen die het plateland op industrieterrein doen lijken,” aldus lijsttrekker Harrie Kiekebosch.

Gezond voedsel, mooi platteland
Raalte Natuurlijk: “De discussie moet vanuit het belang van voedsel gevoerd worden, gezónd voedsel, en dat kan heel goed zonder bestrijdingsmiddelen en zonder megastallen. Zelfs de VN noemt die pesticiden een aanslag op de mensheid! “Zo wil je toch niet met de schepping omgaan?” vroeg Kiekebosch zaterdag aan het CDA.

Raalte Natuurlijk: “Als we gewassen verbouwen voor humane consumptie in plaats van voor dieren, en als ieder mens op aarde één dag minder vlees eet dan nu, dan voeden we met gemak iedere mond op aarde.”

En dat kan ook met een goed verdienmodel voor boeren. Zet bijvoorbeeld lokale ketens op, zodat boeren rechtstreeks verkopen aan de consument, maar ook aan ziekenhuizen en horeca. Met ‘Sallandfood’ schakel je de tussenhandel uit die nu de prijs bepaalt.

GB’er Schokker is bang dat je met duurzame maatregelen een hek om Raalte bouwt. Maar volgens Raalte Natuurlijk bouwen we nu juist dat hek al. “We blijven achter met al onze buurgemeenten. Olst-Wijhe zet volledig in op duurzaam. In Dalfsen bouwen ze duurzame wijken. Zwolle wordt een circulaire stad. Als we niet uitkijken loopt Raalte straks op alle fronten achter…”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.