Home / archiefcentraal / raalte natuurlijk raalte niet zo happig op meebetalen carillon

75% Van Raalte heeft er geen geld voor over om het carillon in de Kruisverheffing een uur in de week te laten bespelen. Dat blijkt uit de poll die we op Salland Centraal hebben gehouden. Die poll is uiteraard niet te vergelijken met een onderzoekstechnisch verantwoorde peiling, maar komt wel overeen met de moeite die de Vrienden van Beiaard hebben om 5000 euro bij elkaar te collecteren.

raalte natuurlijk raalte niet zo happig op meebetalen carillon

Raalte Natuurlijk vindt niet dat de gemeente Raalte financieel bij moet springen om de beiaardier van het carillon van de Kruisverheffing te betalen. We schreven daar eerder al over.

Overigens ontstond op Salland Centraal nog wel een gesprekje met Jan. Hij confronteert Raalte Natuurlijk met onze eigen uitspraak dat marktwerking alleen maar werkt als er ook concurrentie is. Dus zegt Jan, dan moet je het voortbestaan van het bespelen van het carillon als cultureel erfgoed ook niet van de markt af laten hangen.

Volgens Raalte Natuurlijk gaat Jan dan voorbij aan het feit dat het carillon (naar onze mening) niet per definitie cultureel erfgoed is. Hij is pas in de jaren zeventig in de kerk opgehangen. De kerk zelf, de Kruisverheffing, dat is wel degelijk een monument en cultureel erfgoed. Daar moeten we tot in lengte van jaren zuinig op blijven.

Raalte Natuurlijk had overigens van andere partijen in Raalte ook wel een standpunt verwacht. Maar die hebben hier echter niet opgereageerd we niet tegengekomen.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.