raalte natuurlijk raalte niet zo happig op meebetalen carillon

Raalte Natuurlijk vindt niet dat de gemeente Raalte financieel bij moet springen om de beiaardier van het carillon van de Kruisverheffing te betalen. We schreven daar eerder al over.

Overigens ontstond op Salland Centraal nog wel een gesprekje met Jan. Hij confronteert Raalte Natuurlijk met onze eigen uitspraak dat marktwerking alleen maar werkt als er ook concurrentie is. Dus zegt Jan, dan moet je het voortbestaan van het bespelen van het carillon als cultureel erfgoed ook niet van de markt af laten hangen.

Volgens Raalte Natuurlijk gaat Jan dan voorbij aan het feit dat het carillon (naar onze mening) niet per definitie cultureel erfgoed is. Hij is pas in de jaren zeventig in de kerk opgehangen. De kerk zelf, de Kruisverheffing, dat is wel degelijk een monument en cultureel erfgoed. Daar moeten we tot in lengte van jaren zuinig op blijven.

Raalte Natuurlijk had overigens van andere partijen in Raalte ook wel een standpunt verwacht. Maar die hebben hier echter niet opgereageerd we niet tegengekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.