pvda olst wijhe presenteert verkiezingsprogramma doen

De PvdA heeft zich de afgelopen jaren in Olst-Wijhe ontwikkeld tot een actieve dorpspartij. Met de goed bezochte Dorpsgesprekken en ook via digitale media als Twitter en Facebook is de PvdA ook buiten de muren van het gemeentehuis actief. “Die lijn zetten wij door. Een gemeente bestuur je niet vanuit het gemeentehuis”, zegt Jumelet.

Een fatsoenlijk sociaal beleid
Ook in de komende periode maakt de PvdA zich sterk voor een fatsoenlijk sociaal beleid. De PvdA wil de inkomensgrens voor het minimabeleid optrekken naar 130%. Ook ziet de partij graag een experiment met een basisinkomen. De PvdA wil verder dat tenminste 40% van alle nieuwe koopwoningen wordt aangeboden in een prijsklasse tot € 180.000. Verder pleit de partij voor de komst van een fonds voor het verduurzamen van woningen. Martijn Jumelet: “De gemeente heeft recent de aandelen van Vitens verkocht. Een mooi startkapitaal voor het fonds”.

De kracht van de samenleving
De PvdA Olst-Wijhe geeft in “Doen” aan trots te zijn op het Olst-Wijhese verenigingsleven. Op initiatief van de PvdA ondersteunt Olst-Wijhe de organisatoren van de bekende volks- en dorpsfeesten met raad en daad. “Die lijn zetten wij door. Wij willen toe naar een nieuwe samenwerking tussen de gemeente en de lokaal actieve verenigingen. Ook wil de PvdA dat er in Olst-Wijhe ‘buurtrechten’ komen. Dit houdt in dat inwoners de gemeente kunnen uitdagen om gemeentelijke taken over te nemen”.
De PvdA is ook van mening dat er in Olst-Wijhe af en toe sprake is van regeldrift. Jumelet: “Een woning niet geschikt kunnen maken voor mantelzorg omdat er een extra huisnummer nodig is. Een leegstaande winkel niet mogen vullen vanwege een regeltje in het bestemmingsplan. Leges heffen voor een Harry Potternacht. Dat moet anders”. De PvdA wil daarom dat Olst-Wijhe gaat werken met een rek-manifest. “De naam zegt het al. Minder handelen naar de letter van de regel. Meer kijken naar de bedoeling ervan, de rek in de regels”.

Bestuurlijke routine en nieuw elan
Eerder al maakte de PvdA Olst-Wijhe de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend. Achter lijsttrekker Martijn Jumelet staat raadslid René Leber uit Wijhe op de tweede plaats. Leber geldt al jaren als een gezaghebbend gemeenteraadslid. De plaatsen 3 en 4 worden bezet door de nieuwkomers Petra Koekkoek en André Smit. Beiden zijn uit Olst afkomstig. “Petra is een bevlogen sociaal democraat met een groot hart voor de zwakkeren in samenleving”, zo stelt Jumelet. “André Smit is een echte verenigingsman. Bekend gezicht binnen de gemeente. Actief binnen de Olster Harmonie en de Carnaval”. De ervaren bestuurder Hermien de Bruijn (Olst) en de coördinator van de kinderboerderij in Wijhe Nico Drent staan op plaatsen 5 en 6 aan PvdA kandidatenlijst. De lijst telt in totaal 21 namen.
Meer weten: staging2.olstwijhe.pvda.nl  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.