pvda olst wijhe organiseert dorpsgesprek lang leve de vereniging

Vrijwilligers en verenigingen vormen het cement van de samenleving. Op initiatief van de PvdA stak het college van B. en W. vorig jaar de organisatoren van bekende volks- en schoolfeesten de helpende toe. En ook in het PvdA verkiezingsprogramma ‘Doen!’ nemen vrijwilligers en verenigingen een belangrijke rol in. De PvdA wil toe naar meer eigentijdse vormen van samenwerking tussen de verenigingen en de vrijwilligers enerzijds en de gemeente anderzijds.

Het dorpsgesprek wordt ingeleid door Angelieke Huisman, directeur-bestuurder van ‘ut Huus’ in Olst-Wijhe.

Aansluitend gaan Henk Willink, André Smit en Ton Stroucken met elkaar én met de aanwezigen in gesprek over de toekomst van de verenigingen en het vrijwilligerswerk in Olst-Wijhe.

Henk Willink is een ervaren bestuurder en nauw betrokken bij alles wat er reilt en zeilt in de kern Wesepe. André Smit geldt als een van de drijvende krachten bij ondermeer de Olster Harmonie en de Iesselzotten in Olst. Vanuit die rol is hij samen met Ton Stroucken en anderen een pleitbezorger voor het culturele leven in onze gemeente. André Smit stond ook aan de basis van de plannen voor het ophalen van oud papier in Olst-Wijhe. Ton Stroucken staat met passie aan de basis van veel culturele evenementen in Olst-Wijhe.

Het dorpsgesprek wordt geleid door Toon Schuiling. Met de dorpsgesprekken wil de PvdA de politiek ‘op straat’ brengen. Eerder organiseerde de PvdA Olst-Wijhe dorpsgesprekken over de verkeerssituatie in Olst, de Noordmanshoek, de toekomst van het zwembad de Welters, de zorg op lokaal niveau, werkgelegenheid en woningbouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.