promotiewedstrijd voor tdt salland ct

Zoals zo vaak dit seizoen begon het voor de Sallanders slecht: Raaltenaar Ab Steenbergen liep in een damcombinatie. Gelukkig kon de Deventenaar Paul Olde Hanhof de zaak spoedig weer rechttrekken. De Vroomshoper Hilco Braakman remiseerde daarop en de voorsprong werd bereikt door de Apeldoorner Hans van Hal, die schijfwinst herleidde tot partijwinst.

De Steenwijker John Folkers en de Raaltenaar Johan Bulstra bouwden vervolgens met remise daarop voort (7-5). De Broeklander (Beemte) Fred van Amersfoort, die dit seizoen de meeste punten binnenhaalde, boekte ook nu weer een positionele zege. Raaltenaar André Klein Tank kon het niet redden tegen een hogere rating hebbende Kampenaar (9-7).

Olstenaar Rob Hendriks zette zijn tegenstander onder zware druk, hetgeen resulteerde in een fraaie zege, waardoor de wedstrijdoverwinning een feit was. De remise van Colmschatenaar Jan Preuter bepaalde de eindstand op 12-8.

TDT Salland CT zal de komende week horen tegen welk team op zaterdag 3 maart 2018 voor promotie zal moeten worden aangetreden.