poll ik blijf zo meteen donor

In de zomer van 2020 zal de wet definitief worden doorgevoerd, tot die tijd blijft de huidige wet gelden. Bij de huidige donorwet kan je vier keuzes maken: ja, nee, je partner beslist of iemand anders beslist. Als men geen beslissing maakt, is men geen donor. Dat wordt straks dus anders.

De overheid hoopt met de nieuwe wet veel meer donors te kunnen registreren. Critici zijn van mening dat de autonomie van de burger hiermee wordt ingeperkt. Velen vinden dat de overheid hier veel te mee gaat. Maar wat vindt u? Wordt u zo meteen donor of laat u zich uitschrijven. De stelling van deze week luidt:

[poll id=240]

De stelling van vorige week luidde: Elke gemeente moet zich aansluiten bij statiegeldalliantie!
Een meerderheid van de stemmers, 68,9%, was het hiermee eens. D66 heeft een paar maanden geleden het voortouw genomen om ook de gemeenteraad Raalte, en daarmee het college van B&W de alliantieoproep te laten ondertekenen. Dit lukte destijds niet. Het merendeel van de partijen in Raalte stond hier negatief tegenover en daardoor zag D66 geen enkele kans van slagen.

Alleen BurgerBelangen van Ben Nijboer steunde de oproep. Bert Terlouw hoopt alsnog dat de hernieuwde oproep ook andere partijen in Raalte doet inzien dat aansluiting bij de statiegeldalliantie een goede zaak is. De meerderheid van de lezers van Salland en Vechtdal Centraal is hier in elk geval voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.