Home / archiefcentraal / politie raalte waarschuwt weer voor oplichters

Onlangs heeft een inwoner uit Luttenberg contact opgenomen met de politie Raalte, omdat hij telefonisch werd benaderd door een crimineel die zich voordeed als een "medewerker" van de Belastingdienst. De inwoner moest geld overmaken door middel van online bankieren. Hij vond dit erg verdacht en ging daarom naar de bank om daar het bedrag over te maken. De bank stak hier een stokje voor.

politie raalte waarschuwt weer voor oplichters

Lees het verhaal van de politie hieronder: 

Oplichters ze blijven het proberen!!!

Een inwoner van Luttenberg riep vanmiddag onze hulp in. Hij stond bij een bank om aldaar geld over te maken. Een crimineel deed zich voor als een “medewerker” van de #Belastingdienst en deelde hem telefonisch mee dat er nog een groot geldbedrag aan schuld openstond. Het slachtoffer is nog van het soort dat de moderne manier van internetbankieren niet toejuicht dus alles nog op de oude manier afhandelt en naar de bank gaat om daar zijn zaken te regelen. Zelfs in de bank had de oplichter nog telefonisch contact. Gelukkig stak de bank een stokje voor de transactie maar het scheelde niet veel. Helaas worden er nog dagelijks mensen het slachtoffer van dit soort praktijken.
Vertrouwt u het niet neem dan contact op met de “echte” Belastingdienst.
Mooier kunnen we het niet maken misschien wel veiliger met deze waarschuwing.


Meer handig tips zijn te lezen op de website van Opgelicht.

Lees ook

‘Jackie en Oopjen’ en ‘Emma’ in Holstohus

OLST – Het Filmhuis Olst toont vrijdag 24 september na een lange corona-onderbreking weer twee …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.