paasvuur heeten blijft paasparty uitbreiden

Bij deze aloude traditie, wordt er door de Sallands Zotten ook een paasparty geregeld rondom het paasvuur. Waar dit nog begon met een kleine tent en wat fris, wordt inmiddels al enkele jaren de grote verenigingstent opgezet. Vorig jaar was deze tent voor het eerst voorzien van een vloer waardoor bezoekers warm konden staan. Daarbij waren de voorzieningen rondom de tent, zoals een eetkraam, een toiletwagen en de fietsenstalling op en top geregeld. Dit zal dit jaar niet anders zijn en bovendien zullen de ‘Rick en Tijn show’ zorgen voor de muziek op het podium. Nog voor de Rick en Tijn show heeft de verenging een andere act geregeld. Jos Heethaar zal het paasvuur namelijk voorzien met jaren 60 / 70 muziek. Dit doet hij op een unieke manier met zijn eigen lp’s uit die tijd.

Met deze extra act gaat de paasparty door met wat het enkele jaren geleden begonnen is: groeien. Dit wordt medemogelijk gemaakt door de ondernemers uit het dorp. Zij werden benaderd door de vereniging. Een groot aantal van deze ondernemers steunt het feest met een financiële ondersteuning. Anderen geven steun door middel van een dienst. Op deze manier proberen de Sallands Zotten samen met de bezoekers en de ondernemers er een echt dorpsfeest van te maken.

Natuurlijk moet de paasbult eerst opgebouwd worden met het nodige hout. Hiervoor kan op het terrein door mensen elke zaterdag, van 10 tot 31 maart (9:30 tot 12:30) het hout worden gebracht. Verder gaat de vereniging op 17 maart bij de mensen in het dorp langs om daar het nodige hout in te zamelen, tegen een kleine vergoeding. Op eerste paasdag zal traditiegetrouw het hele feestgebeuren losgaan met een wandeltocht vanaf de kerk. Om 20:00 zullen de mensen daar richting het paasvuur lopen en rond 20:20 zal het vuur ontstoken worden. Vanaf dan zal het feest losgaan tot in de late uurtjes…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.