Home / archiefcentraal / oud raaltenaar ruud hendriks overleden

Onverwachts is vorige week in Bulgarije oud-Raaltenaar Ruud Hendriks overleden. Tot zijn vertrek uit Nederland enkele jaren geleden was hij een bekende en actieve Raaltenaar.

oud raaltenaar ruud hendriks overleden

Zo stond Hendriks aan de basis van zowel Ribs & Blues als van straattheaterfestival StreetLive, maar ook was hij een van de initiatiefnemers van het Bloazersfestival. Dat is nu een vast en populair onderdeel van Stöppelhaene, maar het werd in de eerste jaren nog vanuit carnavalsvereniging de Stöppelkaters georganiseerd.

Bij deze vereniging was hij op meerdere terrein actief. Zo was hij onder meer in 1988 Prins Carnaval. In Raalte werd hij ook bekend als oprichter en eigenaar van boekingskantoor Star Factory. Na een faillissement in 2013 ging hij nog korte tijd door met ‘Cheap Bookings’ en ‘By Ruud’, voordat hij enkele jaren geleden via Bologna in Sofia neerstreek. Via social media reageerde Hendriks nog heel vaak op mensen en gebeurtenissen in Raalte.

Lees ook

StöppelCabana moet een blijvertje worden

Zomercarnaval buiten bij Bij Lampe met beachvolleybaltoernooi, muziek en entertainment RAALTE – StöppelCabana, het nieuwe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.