Home / archiefcentraal / open dag stamboomonderzoek in wijhe

Op zaterdag 10 februari organiseert de Historische Vereniging Wijhe haar tweede open dag genealogie van dit jaar in het Wijhes Museum. Van 10.30 tot 16.00 uur bent u welkom aan de Kerkstraat 34 om meer te weten te komen over uw voorouders of verre verwanten. Die dag kunt u bij de vrijwilligers terecht met alle vragen over uw onderzoek. 

open dag stamboomonderzoek in wijhe

U kunt in het Wijhes Museum zoeken in diverse historische bronnen die niet via internet toegankelijk zijn. Bijvoorbeeld gegevens uit de bevolkingsadministratie, oude foto’s, belastingregisters, kadastergegevens, krantenknipsels, bidprentjes, begraafregisters of oude kaarten. De toegang is gratis en u hoeft geen lid te zijn. Ook is ervaring met stamboomonderzoek niet nodig. De vrijwilligers helpen u hiermee graag op weg.

Misschien beschikt u zelf over oude akten of foto’s uit uw familie of over uw woning of boerderij? U kunt een bijdrage leveren als de Historische Vereniging deze akten en foto’s mag scannen. Zij scannen ter plekke, dus het materiaal kunt u zo weer mee naar huis nemen. U doet de vereniging en anderen er een groot plezier mee.

De open dagen genealogie zijn elke tweede zaterdag van de maand, van september tot en met april. De volgende data zijn zaterdag 10 maart en zaterdag 14 april. De vrijwilligers hopen u eens te ontmoeten en iets voor u te kunnen betekenen.

Lees ook

Bootcamps voor sporters met beperking

REGIO – Om fit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen organiseren de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.