ook claw boys claw big 2 en oblivians naar dauwpop

De Nederlandse garagerockers van Claw Boys Claw (foto) komen binnenkort met nieuw werk. De band beleefde haar hoogtijdagen in de jaren tachtig en negentig, toen de band volle zalen trok in het clubcircuit. Zanger/podiumbeest Peter te Bos tikt de 70 al bijna aan. Johan bracht tussen 1996 en 2009 meerdere platen uit met indierock. Pergola (2001) geldt daarbij als een absolute klassieker in de Nederpop. Daarvoor kreeg Johan, tijdens het afscheidsconcert van de band in 2009 een gouden plaat overhandigd.

Inmiddels is Johan weer bij elkaar en er zit nieuwe werk in de pijpleiding. Rapper Big2 is bekend als lid van The Opposites (die hits scoorden met Dom, Lomp & Famous, Slaap en Hey DJ!). Nu The Opposites op een laag pitje staan, timmert Big2 des te harder solo aan de weg. The Oblivians zijn een gevierde naam in de wereldwijde garagerockscene. De Amerikaanse band geldt als zeer invloedrijk. Verwacht een primitieve mix van blues, punk en garagerock.

Verder gaat het om Jacin Trill, Mattiel, Pert Near Sandstone, The Hillbilly Moonshiners, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, Aizy, Volcano Boys, Candy Says, Mr. Rockafeller, De Ruige Rita’s, Redbeard & de Raaf en De Rooie Jager.

Al eerder waren onder andere Kensington, The Hives, Triggerfinger, Dotan, Bökkers en My Baby bevestigd. De line-up is hiermee nog niet compleet. De laatste namen volgen in de aanloop naar het festival.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.