oldstars rohda zoeken sallandse tegenstanders

En wat zou het mooi zijn als er dan ook uit andere Sallandse dorpen teams mee zouden doen, zo oppert Chris van der Woude, een van de oprichters in Raalte. “Uitdagen? Nee, we zeggen liever uitnodigen. We weten zeker dat er in andere dorpen mensen zijn die op deze manier lekker bezig willen zijn. Ze mogen ons altijd bellen, we helpen graag.”

Walking Football ziet er op het eerste gezicht ietwat vreemd uit. Er mag niet gesprint worden, ook niet gekopt of getackeld, het gaat veel meer om het positiespel. “Vrijwel iedereen heeft hier vroeger ooit gevoetbald, op laag of hoog niveau, en dan is een sprintje trekken snel gedaan. Maar het mag dus niet,” zo legt Chris uit. Hij nam vorig jaar het initiatief in Raalte. “De sfeer is echt geweldig. We hebben in Westerhaar al aan een toernooi meegedaan. Vroeger selecteerde je dan de besten, nu loten we gewoon wie er mee gaat doen. Het gaat om sfeer en gezelligheid, niet om te winnen al wil je dat natuurlijk ergens ook wel. Werden we daar toch mooi zesde van de tien teams.”

Van der Woude heeft inmiddels steun van Wim Grondhuis, die tot leider is gebombardeerd en Harrie Meijer, commissielid Walking Footbal Rohda Raalte. De kennis en ervaring van deze oudgedienden willen ze graag delen met mensen die bij andere Sallandse clubs ook zoiets willen opzetten. Teams van buurtverenigingen zouden namelijk heel goed passen in het eerste toernooi, vrijdag 25 mei, dat de Oldstars van Rohda gaan organiseren. Teams uit andere dorpen zijn daarbij van harte welkom. “En misschien dat we dan over een paar jaar een eigen kleine Sallandse competitie walking football kunnen organiseren.”

Info; c-woude@versatel.nl (0572-750642) of harry.meijer@hotmail.com (0572-353154).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.