nieuwe fietsvakantie langs de regge en de sallandse heuvelrug

“Natuurlijk zijn er genoeg fietsroutes in ons gebied, maar een complete fietsvakantie ontbrak nog in het aanbod voor de recreatieve fietser”, aldus Wilma Ellenbroek van Natuurcamping de Lemeler Esch, één van de twaalf overnachtingslocaties die meewerken in dit fietsarrangement. De anderen zijn: Camping de Koeksebelt in Ommen; Recreatiepark De Tolplas in Hoge Hexel; Hotel Restaurant Landgoed de Uitkijk in Hellendoorn; Camping Noetselerberg in Nijverdal; Vakantiepark Mölke in Zuna; Landgoed het Rheins in Enter; Pension en Engels Theehuis De Hoestinkhof in Markelo; Landhuishotel Herikerberg in Markelo; Camping de Holterberg in Holten; Vakantiepark De Luttenberg in Luttenberg en Vakantiepark Hof van Salland in Hellendoorn.

Het unieke van deze fietsvakantie is de afwisseling in overnachtingslocaties. Van boomhut tot hotelkamer en van luxe vakantiechalet tot B&B. De fietser slaapt elke nacht op een andere plek in het gebied. De bagage wordt van locatie naar locatie nagebracht. ’s Avonds staat het diner klaar en ’s morgens een uitgebreid ontbijt. De deelnemers krijgen een boekje met de routes, de bezienswaardigheden onderweg en informatie over de horeca langs de route.

Theo de Rooij overhandigde tijdens de lancering van het fietsarrangement de deelnemersbordjes aan de overnachtingslocaties. Hij vergeleek het fietsarrangement met de Tour de France. “Na een dag fietsen kom je op je hotelkamer en staat de bagage voor je klaar, het diner is geregeld en je kunt terugkijken op een heerlijke fietsdag. Je hoeft alleen in je eigen tempo een route te fietsen en te genieten van de prachtige omgeving. De rest wordt voor je geregeld.”

Het idee voor deze fietsvakantie is ontstaan tijdens brainstormsessies met ondernemers langs de Regge om zo nieuwe ideeën op te halen om het gebied beter op de kaart te zetten. De aftrap op 6 februari is tevens de start van de promotie campagne. De fietsvakantie is vanaf nu te boeken en de eerste fietsers worden vanaf april verwacht. Alle informatie over het Rondje Regge en Heuvelrug is te vinden op de website staging2.rondjeregge.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.