natuurbericht winterwerk

Het was huisterig weer, maar gelukkig klaart het wat op. Tijd om op pad te gaan. Onderweg, links zes grote zilverreigers, rechts een tiental zwanen en daar in de verte een wegafzetting. Een stokoude populier staat schuin over de weg en moet omgezaagd. Deze kwetsbare oude bomen die vaak ook in openbare ruimtes staan zijn soms gevaarlijke projectielen. Er moeten kennelijk eerst ongelukken gebeuren. Beter zou het zijn deze na zo’n twintig á dertig jaar te kappen en nieuwe te planten. Veiliger, minder zorg en dus goedkoper.

Ik steek hier bij het ‘eigen weg’ bordje maar binnendoor. Een buizerd is al met de nestbouw begonnen en een vrouwtje torenvalk zit in de nestkastopening. Door de zachte winter zijn de beestjes goed in conditie. Laat het voorjaar maar komen.

Hier is het riet geoogst met een amfibievoertuig en ligt in kaarsrecht afgesneden grote ronde balen langs de weg. Klaar voor transport. En daarginder ook al rupsvoertuigen. Druk bezig met het maaien van natte natuurgraslanden. Het maaisel word door het voorste voertuig afgevoerd. Gevolg hiervan is dat de grond verschraald, oftewel voedselarmer wordt, waardoor er bijzondere planten kunnen ontwikkelen en groeien. Weer of geen weer, er is altijd werk aan de winkel…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.