Home / archiefcentraal / munckhof taxi bv waarschijnlijk nieuwe vervoerder voor wmo en leerlingenvervoer

Het college van B&W van Olst-Wijhe is van plan om het leerlingenvervoer en Wmo sociaal vervoer te laten verzorgen door Munckhof Taxi BV. Waarschijnlijk kan de procedure in februari worden afgerond. Het plan kan dan definitief worden gemaakt. Het contract met de huidige vervoerder Vervoersmanagement Noord Nederland (VMNN) loopt op 1 augustus 2019 af. Voor mensen die gebruikmaken van leerlingenvervoer of Wmo-vervoer verandert er tot die tijd niets.

munckhof taxi bv waarschijnlijk nieuwe vervoerder voor wmo en leerlingenvervoer

Het leerlingenvervoer en het Wmo sociaal vervoer in Olst-Wijhe worden op dit moment verzorgd door Vervoersmanagement Noord Nederland (VMNN). De huidige contracten in deze regio lopen niet allemaal gelijktijdig af. De gemeente Olst-Wijhe werkt bij deze aanbesteding met verschillende gemeenten in West-Overijssel samen. Daarom doet de gemeente nu al mee ondanks dat het contract met VMNN nog doorloopt tot 1 augustus 2019. Tot die tijd verandert er niets voor de inwoners uit Olst-Wijhe die nu gebruikmaken van het leerlingenvervoer of Wmo sociaal vervoer. Begin 2019 worden alle betrokken inwoners per brief geïnformeerd.

Om mee te dingen naar een nieuw contract konden vervoerders zich inschrijven voor de aanbestedingsprocedure. Bij de selectie bleek Munckhof Taxi BV de meest voordelige vervoerder, met een uitstekende kwaliteit en mooie plannen voor duurzaamheid. Zo wil Munckhof 100% elektrisch rijden vanaf 2024.

De gemeente heeft bij de selectie gekeken naar klanttevredenheid, aansluiting op het openbaar vervoer, het verstrekken van reizigersinformatie en innovatie. Vaste arbeidscontracten moeten zorgen voor vermindering van wisselingen in chauffeurs.

Een aanbestedingsprocedure bestaat altijd uit meerdere fases. Op dit moment is het vervoer voorlopig gegund aan Munckhof Taxi BV. Andere vervoerders die zich hadden ingeschreven voor een nieuw contract, kunnen nog naar de rechter. De gemeente Olst-Wijhe verwacht dat de gunning eind februari 2018 definitief is.

Lees ook

Gratis testamentcheck bij alle locaties Notariaat Salland

HEINO/WIJHE – Notariaat Salland haakt op vrijdag 18 juni weer aan bij de Landelijke Testamentcheckdag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.