Home / archiefcentraal / lijsttrekker d66 raalte moet vanwege gezondheidsklachten een stap terug doen

Bert was halverwege 2017 al door de leden van D66 Raalte gekozen tot lijsttrekker. Gedurende de laatste paar maanden werden echter ernstige hartklachten bij hem ontdekt waarvoor hij inmiddels meerdere medische onderzoeken heeft gehad. Dit alles heeft afgelopen week geleid tot de beslissing van zijn behandelende cardiologen dat hij binnenkort een zware hartoperatie tegemoet moet zien, mogelijk zelfs ergens rond de verkiezingsdatum. Tot zijn spijt moet hij nu dus een stap terug maken in zowel zijn dagelijks werk als sociaal psychiatrisch verpleegkundige, zijn gemeenteraadsactiviteiten voor D66 Raalte als in allerlei andere activiteiten die hij doet.

lijsttrekker d66 raalte moet vanwege gezondheidsklachten een stap terug doen

Het gebeuren heeft voor D66 Raalte verregaande gevolgen voor de komende campagneperiode. Peter Moorman uit Heino, nummer twee op de kandidatenlijst en huidig gemeenteraadslid, zal veel van de taken en komende debatten en bijeenkomsten van Bert overnemen. Terlouw heeft er het volste vertrouwen in dat Moorman en de andere kandidaten op de D66 lijst zijn taken op een prima wijze zullen opvangen. Daar waar het kan zal Bert wel zo nu en dan zijn gezicht laten zien.

“Ik ben schijnbaar familiair belast met dit type hartklachten en gezondheid en ziekte laten zich nu eenmaal niet sturen door de komende verkiezingen.” Bert laat weten er erg van te balen maar hij moet nu eerst door deze persoonlijk moeilijke periode heen. Na zijn open hartoperatie zal hij daarna ook een paar maanden moeten herstellen en hij zal naar verwachting halverwege de zomer fit genoeg zijn om het raadswerk weer op te pakken.

Lees ook

De Lemeler begraafplaats is weer up-to-date

LEMELE – De in september vorig jaar gestarte renovatie van de bijzondere begraafplaats in Lemele …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.