lemelerveld baalt gewoon voetballen tijdens carnaval

Sinds jaar en dag wordt er in Lemelerveld niet gevoetbald tijdens het carnaval. Daar komt dit jaar verandering in. Lemelerveld 1 is dit seizoen voor het eerst ingedeeld in district Noord. Dit houdt niet alleen in dat de reisafstanden naar de clubs fors groter zijn, maar ook dat er tijdens het carnaval gewoon gevoetbald wordt. De KNVB heeft namelijk een volledig competitieprogramma gepland voor dit district op zondag 11 februari. Voorgaande jaren was dit nimmer een probleem, aangezien er in district Oost een voetbalvrij weekend is tijdens het carnaval. De spelers konden voorheen dus zonder problemen deelnemen aan de optochten in Raalte of Vilsteren, maar dat zit er dit jaar dus niet in.

Verwoede pogingen om de wedstrijd te verplaatsen hadden geen effect. Tegenstander Heerde wil op sportieve gronden niet doordeweeks spelen, aangezien niet alle spelers dan beschikbaar zijn. Een andere zondag is, gezien het programma van Heerde, geen optie. Wat ook niet meewerkt is het feit dat de wedstrijd voor zondag 4 maart ingehaald moet worden, in verband met de tweede periode.

Tot grote teleurstelling van Lemelerveld kwamen de twee clubs er onderling niet uit. Als laatste redmiddel werd een beroep gedaan op de KNVB. De voetbalbond wenst echter geen medewerking te verlenen aan het voorstel om de wedstrijd te verplaatsen naar een ander moment. In een reactie aan Lemelerveld liet de KNVB weten: “Wanneer Lemelerveld wel toestemming krijgt, komen Dedemsvaart en Vilsteren ook. En voor je het weet, ligt het hele programma overhoop”.

De bond gaf voor de toekomst nog wel de tip mee om bij de inschrijving van teams duidelijk mee te geven niet te willen spelen tijdens het carnavalsweekend. Lemelerveld speelt die tip dan ook graag door aan andere verenigingen.

Lemelerveld is overigens niet het enige team waarvoor zondag 11 februari een wedstrijd gepland staat. Vilsteren moet namelijk op bezoek bij Scheerwolde. Deze tegenstander wenst niet mee te werken aan het verplaatsen van de wedstrijd en ook de KNVB kan hierin niets betekenen. Waar Lemelerveld wel gewoon speelt, is dat bij Vilsteren niet het geval. “Wij kunnen hooguit twee man bij elkaar krijgen”, zegt voorzitter Gerard Rietman. “Dus wij spelen niet!”.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.