lelystad airport gaat definitief niet open in april 2019

Dat meldt RTV Oost.

De minister wil hiermee het beschadigde vertrouwen met omwonenden herstellen. “Mensen hadden beter moeten worden geïnformeerd en mensen moeten er ook op kunnen rekenen dat de informatie correct is. Ik span me in om het vertrouwen terug te winnen, maar realiseer me dat dit niet zomaar weer hersteld is.”

Tot 2020 niet meer dan 10.000 vliegbewegingen
Van Nieuwenhuizen stelt verder harde eisen aan de toekomstige groei van Lelystad Airport. Bij de herindeling van het luchtruim in 2023 moeten de aanvliegroutes van het vliegveld hoger komen te liggen. Ze legt daarnaast vast dat er tot die herindeling van het luchtruim maximaal tienduizend vliegbewegingen zijn vanaf Lelystad Airport.

Lelystad Airport zal in het eerste jaar vierduizend vliegtuigbewegingen van Schiphol overnemen. Een jaar later zijn dit er zevenduizend, waarna er vanaf 2022 maximaal tienduizend vliegbewegingen mogelijk zijn. Voor de lange termijn stelt de minister dat er maximaal 45.000 vliegbewegingen plaats mogen vinden.

Regio’s betrekken bij vervolg
Bij het vervolgproces moeten de regio’s goed betrokken worden. “Het simpele feit dat we op basis van de inspraak en het overleg met de mensen in de regio’s tot een beter resultaat zijn gekomen, maakt dat dit de weg is die ik verder wil bewandelen. Zorgvuldigheid bepaalt het tempo en niet andersom.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.