leerlingen van carmel college salland doen mee aan de dag van de installatietechniek

Wat dit project zo bijzonder maakt is dat leerlingen zelf ervaren dat techniek ook leuk, veelzijdig en creatief kan zijn. Tijdens het project ontwikkelen ze naast technische vaardigheden ook skills zoals initiatief nemen, presenteren, en samenwerken – vaardigheden die onmisbaar zijn in een razendsnel veranderende technologische wereld.

De media staat er bol van: ‘Techniek is dé richting waar in de nabije toekomst veel werk te verwachten is’. In de regio Salland geldt dit nog specifieker voor de installatietechnische branche. Om deze reden is het Carmel College Salland erin geslaagd de samenwerking aan te gaan met diverse installatietechnische bedrijven uit de regio. Om meer te leren over installatietechniek in de praktijk bieden diverse bedrijven de mogelijkheid om het project af te trappen met interessante bedrijfsbezoeken.

Daar komt bij dat er vier bedrijven zijn die onze leerlingen voor een uitdaging stellen. Zij komen namelijk op school vier uitdagende projectopdrachten pitchen waaruit leerlingen een keuze mogen maken. Tijdens de technieklessen krijgen onze leerlingen in teams van vier personen, acht weken de tijd om een zo creatief mogelijke technische oplossing te ontwerpen voor één van de vier projectopdrachten naar keuze. Een foute uitwerking bestaat niet. Het gaat om het idee, creativiteit en het uitwerken tot een tastbaar product.

Bij een wedstrijd hoort natuurlijk ook een prijs. Op 19 April 2018 om 19:00 uur vindt daarom het eindevenement plaats. Tijdens deze afsluiting van het project presenteren leerlingen hun uitgewerkte ideeën aan alle belangstellenden zoals familie, vrienden maar ook geïnteresseerden uit het bedrijfsleven. De vakjury kiest voor de prijsuitreiking de drie best uitgewerkte projecten uit. U bent dan natuurlijk van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen.

Om dit project feestelijk van start te laten gaan en geheel in stijl af te trappen zal er een passende en gezamenlijke ‘Kick Off’ plaats vinden in het Hoftheater te Raalte. Deze Kick-Off wordt voorgeleid door Johan van Dijk, werkzaam als beroepsopleider bij InstallatieWerk Nederland. Johan zal het Wijthemse talent Julian van Lohuizen aan de tand voelen over zijn ervaringen tijdens de WorldSkills in Abu Dahbi waar hij in 2017 aan deelnam.

Na de officiële opening van onze wethouder Jacques van Loevezijn is het tijd voor de bedrijfsbezoeken.

Programma ‘Kick-Off op donderdag 15 februari

08.15 uur Plenaire opening Hoftheater
Interview Julian van Lohuizen World Skills Abu Dhabi 2017; door Johan van Dijk.
Ondernemer Hugo Willemsen verteld meer over de technische inrichting van het Hoftheater.
Officiële opening door wethouder Jacques van Loevezijn.
09.00 uur Vertrek per groep richting eerste bedrijfsbezoek.

09:30 uur – 10.15 uur Bedrijfsbezoek 1 Jumbo aan de Kotterstraat 12 in Raalte
10:15 uur – 10.30 uur Wisselmoment
10:30 uur – 11.15 uur Bedrijfsbezoek 2 Bepacom aan de Spitsstraat 29

11:15 uur – 11.30 uur Wisselmoment
11:30 uur – 12.15 uur Bedrijfsbezoek 3 Otib Experience bus staat bij Elders installatie aan de Boeierstraat 2
12:30 uur – 13:00 uur Lunch

13:00 uur – 14:15 uur Pitches / keuze / pauze
Bedrijven Pitchen vier projectopdrachten waaruit leerlingen mogen kiezen. De acht weken die volgen werken leerlingen in teams aan het ontwerpen van een prototype van één van de opdrachten.

14:15 uur – 15:00 uur Workshop
De docent leidt in samenwerking met de ‘pitch’- voerders de workshop. Tijdens de workshop worden de teams samen gesteld. Daarbij worden zaken besproken als, hoe pak je een projectopdracht aan en hoe kan je efficiënt samenwerken?

Volop kansen
Kiezen. U heeft het er vorig schooljaar met uw zoon of dochter vast weleens over gehad aan de keukentafel. Het kiezen van een vervolgopleiding is voor veel leerlingen ingewikkeld. Ze hebben nog geen realistisch beeld van zichzelf of van beroepen en maken hun keuze daardoor vaak op basis van de verkeerde argumenten. Je moet eerst ontdekken wat er te koop is én wat je leuk vindt voordat je een goede keuze kunt maken.

Om leerlingen te helpen hebben is er een korte film gemaakt over de ‘7 werelden van techniek’. Daarin laten jonge vakmensen zien hoe breed techniek is. Dat er voor iedereen wel wat in te vinden is. En dat je er echt geen twee rechterhanden voor hoeft te hebben. Is uw zoon of dochter vindingrijk, praktisch ingesteld, creatief en probleemoplossend? Dan liggen er volop kansen in de techniek. 

Met een technische studierichting kan uw zoon of dochter alle kanten op: praktisch aan de slag of ideeën uitdenken voor slimme toepassingen. De opleidingsmogelijkheden zijn breed (van mbo tot universiteit) en het carrièreperspectief is gunstig. De sector techniek heeft de komende jaren namelijk op verschillende terreinen veel nieuwe vakmensen nodig. Jongeren kunnen met techniek een interessante loopbaan tegemoetzien, vol ontwikkelmogelijkheden. Ook úw zoon of dochter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.