Home / archiefcentraal / kennismaken met bijenhouden

Imkervereniging De IJsselbijkers biedt vanaf half maart een korte kennismakingscursus bijenhouden aan. In twee avonden en een praktijkmiddag leren de deelnemers van alles over bijen, hun leven en de rol van imkers. De theorieavonden zijn gepland op de woensdagen 14 en 21 maart in het Holstohus (aanvang 19.30 uur); De praktijkmiddag is op zaterdag 31 maart. Dan gaat ook daadwerkelijk een bijenkast open. Dat gebeurt vanaf 14.00 uur in het 'Acaciabosje' aan de Diepenveenseweg in Olst.

kennismaken met bijenhouden

Aansluitend krijgen de deelnemers nog wat informatie over de benodigde materialen in de kantine van de Overkempe-boerderij. Na afloop van de kennismakingscursus bestaat de mogelijkheid om te starten met een echte imkercursus. De deelnamekosten voor de kennismakingscursus bedragen 25 euro (inclusief koffie/thee en lesmateriaal). Voor opgave zie www.ijsselbijkers.nl. Zie verder www.imkeropleidingensalland.nl

Lees ook

Drie leuke fietsroutes in de regio

(Advertorial) REGIO – Wij durven te beweren dat Salland een van de mooiste streken van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.