Home / archiefcentraal / kavelruil langs de n35 van start

LTO Salland en de gemeente Raalte starten een kavelruil langs de N35. Het is de bedoeling om agrarische bedrijven zoveel mogelijk grond aan één kant van de N35 te laten krijgen. Zo kan het aantal oversteekbewegingen worden beperkt.

kavelruil langs de n35 van start

De aanpak van de N35 betreft het traject vanaf de Sallandse Heuvelrug tot net voorbij het Overijssels Kanaal. De N35 is op dit moment al een obstakel voor agrariërs die grond aan weerszijden van de weg hebben liggen. Het is lastig en soms ook gevaarlijk om met landbouwmachines de N35 over te steken.Tegelijk constateren LTO Salland en gemeente Raalte dat het onwenselijk is als dit landbouwverkeer via parallelwegen en de oversteken naar percelen moet rijden. Enerzijds vanwege langere reistijd, maar ook vanuit oogpunt van verkeersveiligheid. Dit vooral voor fietsers op parallelwegen.

Voor de herinrichting van de N35 is op verschillende plaatsen langs het tracé grond nodig. RWS kan zelf de grond kopen of via kavelruil verkrijgen. Grondeigenaren willen hiervoor ruilgrond hebben. Vanuit het kavelruilproject kan grond aangekocht worden. Door niet alleen het verlies aan grond te compenseren, maar ook gelijk via ruiling bij te dragen aan verbetering van verkaveling, verwachten de betrokken partijen een goede bijdrage te leveren aan zowel verkeersveiligheid als aan de agrarische economie.

Het projectgebied voor de kavelruil loopt langs de N35 vanaf de Sallandse Heuvelrug tot net voorbij het Overijssels Kanaal, met aan beide zijden een strook van ca. 1 km. LTO Salland en de gemeente verwachten deze maand te starten met de eerste inventarisatie van wensen en ruilmogelijkheden. Grondeigenaren met minimaal 3 ha grond binnen het projectgebied zijn middels een brief uitgenodigd om mee te doen. De gemeenten Hellendoorn en Dalfsen alsmede LTO Dalfsen hebben aangegeven dit project te ondersteunen.

Er wordt een kavelruilcommissie samengesteld, waarin Gerrit Tuten en Rudie Freriks namens LTO Salland zitting hebben. Verder komen er enkele mensen uit de regio in te zitten, omdat gebiedskennis van groot belang is. Ook zal er vanuit RWS een adviseur aanschuiven. Projectleider Gerko Hopster en kavelruilcoördinator Cor Bosch (06-18651086) zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering van het project.

Lees ook

Uitgesproken Lauk: Lange Jan

Enkele weken geleden kreeg ik een appje; Jan van der Hulst is overleden. Ik geef …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.