installatietechniekbedrijven en carmel bundelen krachten

Het programma van die dag begint in het Hoftheater. Johan van Dijk, werkzaam als beroepsopleider bij InstallatieWerk, zal het Wijthemse technische talent Julian van Lohuizen aan de tand voelen over zijn ervaringen tijdens de WorldSkills in Abu Dhabi, waar hij in 2017 aan deelnam. Na de officiële opening door wethouder Jacques van Loevezijn is het tijd voor enkele bedrijfsbezoeken. De leerlingen gaan langs bij de Jumbo, Bepacom en Elders Totaalinstallateur in Raalte (waar ook een speciale bus vol techniek te zien is). ’s Middags krijgen de leerlingen bezoek van vier vertegenwoordigers van technische bedrijven. Zij presenteren vier projectopdrachten, waaruit de kinderen een keuze moeten maken.

Daarna krijgen ze, in teams van vier personen, acht weken de tijd om een zo creatief mogelijke technische oplossing te ontwerpen voor hun project. Een foute uitwerking bestaat niet. Het gaat om het idee, creativiteit en het uitwerken tot een tastbaar product.

Bij een wedstrijd hoort natuurlijk ook een prijs. Op 19 april om 19.00 uur vindt daarom het eindevenement plaats. Tijdens deze afsluiting van het project presenteren leerlingen hun uitgewerkte ideeën aan alle belangstellenden, zoals familie, vrienden maar ook geïnteresseerden uit het bedrijfsleven. De vakjury kiest de drie best uitgewerkte projecten uit.

Om de leerlingen enthousiast te maken voor een carrière in de techniek is er een korte film gemaakt over de ‘7 werelden van techniek’. Daarin laten jonge vakmensen zien hoe breed techniek is. Deze is te zien via https://vakkanjers.nl/informatie/voor-vakkanjers

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.