horeca en stoppelkaters een prima koppel

Stöppelburcht is in carnavalstijd een mooie mix van de hedendaagse samenleving. Geen onderscheid van personen, religie of afkomst. Het motto van Prins Bernard 1 sluit daar prima op aan: Al ben je arm of rijk, met carnaval zijn we allemaal gelijk! Zo moet je het carnaval zien en vooral beleven.

Genieten met volle teugen 
Wat is carnaval zonder horeca of andersom. Eigenlijk zijn we elkaar nodig. Al jaar en dag zijn de Raalter horeca en de carnavalsvereniging aan elkaar gekoppeld. “Naar volle tevredenheid, zo moet ik zeggen, aldus voorzitter Roy Schulten. Ieder jaar weer vinden we elkaar en komen we tot goede afspraken. Samen creëren we de sfeer en omgeving waarin we kunnen feesten. Die uitbaters hebben drukke tijden.

Een sprankelend voorbeeld is het Dweilen op maandagmiddag. Klein begonnen en nu uitgegroeid tot iets moois. Iedere horecagelegenheid ademt een eigen sfeer uit en heeft zijn/haar eigen publiek. Die blijven hangen en genieten met volle teugen.

Het loopt als een tierelier 
Bijna iedere kroeg heeft een connectie gemaakt met een commissie van de Stöppelkaters. Zo is Den Vergulde Kater (De Leeren Lampe) onze hoofdresidentie van de Stöppelkatervereniging en tevens de pleisterplaats voor de Optochtcommissie en Collecteurs. Neuf is de residentie van de SOS, terwijl de Gouverneur het honk van het Promotieteam werd. De Snoezepoezen kwamen in een warm mandje terecht bij de Zuiderbuur. Laurels is de ‘eendenkooi’ van de (Stöppel) Ducks.

Missen we nog Borrelzz…

Borrelzz is de thuishaven van de wagenbouwploeg. Als het werk in de loods gedaan is, komt deze groep iedere dinsdag van het carnavalsweekend naar het kleine café aan de Grote Markt. Er heerst altijd een gezellige sfeer en iedere gast wordt warm onthaald door de zingende barkeeper. “Het café begint steeds meer in schwung te geraken bij de carnavalisten”, zo roept uitbater Niek Haarman. “Daar maak ik me natuurlijk sterk voor”. Hij neemt zo af en toe de microfoon ter hand en verzorgt een live optreden. We zien zijn café als een ‘Kleintje Mokum’, met Nederlandstalige (samen)zang dus. Daarnaast completeer hij het geheel met leuke ‘Stimungsmusik’, aangepast aan de leeftijdsgroep of behoefte van de dan aanwezige klanten. “Er heerst een prettige sfeer in mijn kroeg. Vele gasten heette ik al welkom, maar er kan nog meer bij in”, ventileert Niek, de altijd goedlachse kroegbaas van Borrelzz.

Driewerf Alaaf voor de horeca en vooral voor het personeel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.