herxen bedankt lokale ondernemers voor gulle gift van bijna 11 000

Het team heeft een gevarieerde avond neergezet waarbij de meer dan honderd bezoekers konden genieten van een verlichte solextocht met een twintigtal Solexrijders die begeleid werden door de plaatselijke motorclub, live cooking in een heerlijk verwarmde BBQ-tent, een indoor fietswedstrijd, live schilderkunst van Jeroen van Doornik, live muziek en bovenal heel veel gezelligheid.

Burgemeester Ton Strien beëdigde voor 1 nacht de nachtburgemeester van Zwolle Jeroen van Doornik tot nachtburgemeester van Herxen, maar deed dit pas nadat de voorzitter van Plaatselijk Belang Hans van Zwolle (die tot ambtenaar van de Burgerlijke Stand was benoemd) hem had ingeschreven als ingezetene van de gemeente Olst-Wijhe. De vers benoemde nachtburgemeester van Herxen kreeg van burgemeester Strien een speciaal vervaardigd schild van de gemeente, zodat hij ook aan zijn ambtsketen een duidelijk herkenbare beeltenis van Olst-Wijhe heeft. Nadat Strien het schild aan Jeroen’s vrij lange ambtsketen had bevestigd gaf Ton Strien toe dat het schild ‘enige gelijkenis had met een schaamlap’, maar ‘dat deed niets af aan de intentie’.

Rond middernacht kon mede organisator Fred Dalhuisen en voorzitter van het Dorpshuis de volle zaal euforisch meedelen dat er maar liefst een bedrag van 10.962,- euro was binnengehaald. De gulle gaven waren met name verkregen van lokale ondernemers, die allemaal een flinke duit in het zakje hebben gedaan. Maar ook andere zaken, zoals de BBQ, het huis-aan-huis verspreide drukwerk, de touringcar van Wilfred Hetebrij etc. waren allemaal gratis en veur niks geleverd. Ook live band The New Country Ramblers, DJ Judas en HeurOnsIs toonden geheel gratis hun muzikale kunsten, ‘alles veur ons Dorpshuus’. Fred herhaalde nog eens dat het opgehaalde bedrag elke verwachting te boven ging en bedankte de lokale ondernemers. Opgeteld bij eerdere acties staat de crowdfundingsteller nu op 12.200 euro.

De voorlopige planning is dat in het najaar zal worden begonnen met de 6,5 ton kostende verbouwing van het Dorpshuis. Fred Dalhuisen meldt tenslotte dat er nu voor 5,3 ton dekking is voor de plannen en dat hij er alle vertrouwen in heeft dat ook de laatste 1,2 ton zal worden binnengehaald, ‘anders scheer in mijn hoofd helemaal kaal!’ is zijn belofte, waarvan hij zeker weet dat hij die niet ten uitvoer hoeft te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.