hans de kort stelt vragen over statiegeldalliantie

Geacht college, geachte raadsleden,

In mijn brief van 7 februari vroeg ik u onder meer waarom u zich (nog steeds) niet hebt aangesloten bij de zogenoemde Statiegeldalliantie. Voor velen een logische vraag.

Recentelijk vernam ik uit de media dat dit ook een onderwerp was dat de fractie van D66 u, in een motie vreemd aan de orde, voor had willen leggen, maar die motie vervolgens introkken omdat D66 had ontdekt dat zij hiervoor slechts de steun zou krijgen van de fractie Burgerbelangen.

Ik vindt het buitengewoon te betreuren dat fracties al bij de geringste tegenwind de moed opgeven om een belangrijke onderwerp, en het voorkomen van milieuvervuiling ís toch een belangrijk onderwerp, ter bespreking op de raadsagenda te krijgen.

Ik schrijf deze brief naar aanleiding van een twee pagina’s grote reclameboodschap van de Gemeente Raalte in het Weekblad voor Salland van deze week met als titel: “Zo veel mogelijk kansen pakken voor een duurzame omgeving”.

Als u die slogan wérkelijk serieus neemt dan verbaast het mij dat uw wethouder milieu, de heer Frank Niens, de aansluiting bij de Statiegeldalliantie niet al lang gezocht heeft en waarom een grote raadsmeerderheid hier zo vijandig tegenover staat. Dit klemt temeer, omdat die aansluiting u amper enkele centen, zoals voor een postzegel, hoeft te kosten.

Tot slot een welgemeend advies aan alle raadsleden: als u een onderwerp belangrijk vindt, zorg er dan voor dat het geagendeerd wordt voor de raadsvergadering. In het hierboven vermelde geval hadden dan al die raadsleden die het verzoek om aansluiting niet wilden ondersteunen en daarmee aantoonden niet te willen bijdragen aan het voorkomen van milieuvervuiling door allerlei plastic en blik, met de billen bloot gemoeten en hadden de Raalter inwoners dat vervolgens via de media kunnen ervaren.

Ik hoop dat de tegenstanders van aansluiting op de Statiegeldalliantie alsnog op hun schreden terugkomen en b&w opdragen die aansluiting alsnog te zoeken.

Met vriendelijke groet,

Hans de Kort

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.