groenlinks vindt solide fietsroute tussen deventer en raalte noodzaak

GroenLinks Statenlid Kees Slingerland: “De aanleiding hiervoor zijn publicaties in de media, waaruit blijkt dat de provincie eerder gedane beloftes over verbeteringen van die route niet na lijkt te komen. De Fietskaart van Overijssel die binnenkort door de Provincie zal worden vastgesteld laat deze fietsroute niet tot het kernnet behoren.”

In de vragen wil GroenLinks vooral weten of de toezegging is gedaan en waarom die niet wordt nagekomen. Ook wordt gevraagd om die route voor de toekomst alsnog op de Fietskaart van Overijssel op te nemen en de gedane toezeggingen alsnog na te komen. GroenLinks Statenlid Kees Slingerland ziet daar ook goede kansen voor.

“Niet alleen provinciaal, maar landelijk en zelfs Europees wordt steeds meer geanticipeerd op de trend naar meer fietsroutes. Fietsen is niet alleen gezond, maar ook tussen school en thuis of werk en thuis een prima manier van bewegen om tegelijk sportief te zijn, gezond bezig te zijn en om te schakelen van situatie. Bovendien zijn de landelijke en provinciale overheden er schuldig aan dat er op het Openbaar Vervoer wordt bezuinigd. Met de fiets zijn afstanden tot twintig kilometer goed te overbruggen en voor e-bikes is dat zelfs dertig tot veertig kilometer. De fiets is ook prima te combineren met carpoolen of het Openbaar Vervoer.”

Samenwerking
Net zoals op steeds meer beleidsterreinen is samenwerking ook hier een belangrijk motto, want via samenwerking tussen gemeentes en provincie en de inwoners kunnen de uitgaven beperkt worden, terwijl het resultaat juist kan verbeteren. Her en der zijn subsidies beschikbaar en er zijn via het netwerk van Fietsknooppunten routes beschikbaar die deels te gebruiken zijn, maar dan wel in kwaliteit moeten worden verbeterd, zoals bijvoorbeeld langs het Overijssels kanaal.

Ook liggen er langs delen van de provinciale weg N348 al parallelle fietspaden die door enige verbreding en betere belijning kwalitatief verbeterd kunnen worden. GroenLinks hoopt dat door de gestelde vragen Gedeputeerde Staten bereid worden om alsnog in te gaan zetten op een verbeterde fietsroute Deventer-Raalte. Het zou het fietsen voor scholieren, toeristen en werkenden niet alleen aantrekkelijker maken, het zou tegelijk de fietsveiligheid voor hen verbeteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.