gewoon carolien nieuwe manier van afvallen en natuurlijk gewicht

Het verschil tussen mensen die nooit aankomen en mensen die van een paar karige maaltijden per dag nog niet afvallen, is dat de eerste groep een verbranding heeft die erg snel is. Degenen die met weinig eten nog aankomen hebben een spijsvertering waarbij het eten niet optimaal verbrand wordt en dus ook niet voldoende in de cellen aankomt als energie. De energie uit voedsel gaat dan naar de vetcellen die vervolgens opzwellen en dan zal je dus dikker worden. Minder calorieën eten is dan niet helemaal de juiste oplossing, maar de verbranding van het lichaam optimaliseren wel.

Hoe kun je dat dan regelen? Steeds meer komt vasten met tussenpozen in; Je eet dan een aantal uren per dag niet. Bijvoorbeeld na avondeten niets meer eten en de volgende dag in de ochtend ook niet eten. Op deze wijze kun je tussen de twaalf en twintig uur lang niets eten. De ideale tijd om niets te eten verschilt tussen mannen en vrouwen. Voor mannen ligt dit tussen de zestien en tweeëntwintig uur en voor vrouwen is dit tussen de twaalf en zestien uur. Vrouwen hebben dus een kortere tijd nodig om het gewenste effect te bereiken dan mannen en dat ligt aan het verschil in hormonen tussen mannen en vrouwen.

Onderzocht en bewezen is dat schadelijke processen in het lichaam door deze manier van vasten door het lichaam beter worden opgelost. Er vinden dan namelijk veranderingen plaats, er komen bijvoorbeeld meer beschermende eiwitten, meer anti-oxidant enzymen en co-enzymen, meer eigen vitamine E, e.a. Deze hebben allemaal een beschermende werking en gaan ontstekingen en slechte stress tegen.

Het is de bedoeling dat je je levenswijze eigenlijk voor zeer lange tijd aanpast, zodat je lichaam tijdens het vasten de tijd krijgt zich goed te herstellen. Na ongeveer een week zal je merken in de ochtend helemaal geen honger meer te hebben en het helemaal niet voelt alsof je jezelf iets ontzegt. Iedereen zal begrijpen dat je gedurende de tijd dat je wel eet, het niet de bedoeling is je helemaal vol te eten met allerlei ongezonde dingen ter ‘compensatie’.

Als je na het vasten weer gaat eten, is het van belang om voedingsmiddelen te nemen die hoogwaardige eiwitten bevatten en daarbij de juiste gezonde vetten. Dit zorgt ervoor dat je geen trek in ongezond voedsel krijgt. Het langere tijd tijdens een aantal uren niet eten is altijd de moeite waard als je je vetverbranding wilt ‘resetten’.

Met dank aan staging2.energiekevrouwenacademie.nl; Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.