Home / archiefcentraal / gemeentebelangen olst wijhe kritisch over aanzicht aardehuizenwijk in olst

Gemeentebelangen Olst-Wijhe vindt dat er wat moet gebeuren aan het straatbeeld van de aardehuizenwijk in Olst. Daartoe heeft de partij een kritische brief naar het college gestuurd. Gemeentebelangen wil onder andere weten of het college bereid is om met de Vereniging Aardehuizen in gesprek te gaan over de gemaakte afspraken en of de gemeente bereid is die te handhaven.

gemeentebelangen olst wijhe kritisch over aanzicht aardehuizenwijk in olst

Gemeentebelangen zegt respect te hebben voor de ‘tomeloze inzet van de eigenaren en bewoners van de aardehuizen. “Echter blijven er, pakweg vier jaar na opening van de wijk, vragen rijzen waar wij graag antwoorden op willen”, zo laat de partij in de brief weten. “Wij schrijven nu begin 2018 en we moeten constateren dat de aardehuizen wijk, in onze optiek, (nog) niet voltooid is. Wij horen nog steeds klachten van inwoners van Olst en treinreizigers over de rommelige aanblik. Ook de vragen hoe het nu zit met die zwarte en grijze koepels blijven aanhouden. Pallets met bouwmaterialen en dergelijke zijn nog steeds te zien.”

Gemeentebelangen wil weten welke afspraken er liggen tussen de gemeente Olst-Wijhe en de Vereniging Aardehuizen en of er in deze afspraken sanctiemogelijkheden zijn opgenomen. Daarnaast wil de partij meer weten over de afspraken die zijn gemaakt over het nog te bouwen informatiecentrum aan de Rietgors. Gemeentebelangen vraagt ook of er een subsidie aan dit informatiecentrum is toegekend. De partij wil bovendien weten waarom bezoekers, die de wijk betreden, regelmatig gesommeerd worden het terrein te verlaten. Dat terwijl in het beeldkwaliteitsplan staat het terrein openbaar gebied is.

Verder merkt Gemeentebelangen op dat de toezegging dat de bouwmassa zou opgaan in de omgeving middels een aarden wal nog niet altijd gerealiseerd is. “Met name de zwarte en grijze met dakleer en kunststof beklede koepels zijn erg zichtbaar, ook van grote afstand!”

“In de volksmond wordt met weinig flatteuze benamingen over de grote en aanwezige dakkoepels op de daken gesproken. Ook de zogeheten ‘artist impressions’ tonen ons een afwijkend beeld met de hedendaagse werkelijkheid. Is hier sprake van een onjuiste invulling van de in het beeldkwaliteitsplan gehanteerde uitgangspunten? Géén koepeltjes, maar flinke koepels? Géén samenhangend geheel met de rest van de woningen en geen aardkleuren?”

Lees ook

Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer 60 jaar getrouwd

RAALTE – Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer uit Raalte vierden op zondag 17 oktober hun 60-jarig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.