gemeente laat heino zelf voortouw nemen inzake locaties woningbouw

Het is de bedoeling om het onderzoek voor de zomer af te ronden. Op dit moment wordt gestreefd naar zestig tot honderd extra woningen in de komende tien jaar. De te realiseren woningen zijn bedoeld voor doelgroepen in de categorieën starters en middenklasse, maar er wordt met name gedacht aan goedkope huur- en koopwoningen en levensloopbestendige woningen.

De kopgroep bestaat uit Cor van Gasteren, David Godeschalk, Ria Hagenvoort, Jan Datema, Marion van der Werff, Antoine Koenjer en Ellen Polstra. Zij worden ondersteund door de ambtenaren Rineke Bugter, Yvonne van Deursen en Francisca Holtman. De nood is hoog, zo stelt Van Gasteren. Het meest recente nieuwbouwproject, Kiezebos III, is immers bijna afgerond. “Als je op dit moment in Heino een woning zoekt of een huis wilt bouwen, dan zijn er 28 woningen te koop en tien kavels beschikbaar. Dure kavels ook nog. Dat is historisch laag.”

De nieuwe woningen zijn, zoals wethouder Wagenmans het stelt, in principe bestemd voor de eigen inwoners. “En dus niet voor mensen uit Zwolle en Deventer, maar de markt kun je niet sturen…”

Meedenken over de plek(ken) voor woningbouw in Heino kan door voor 16 februari mogelijke locaties op een digitale kaart aan te geven. Daarbij wordt ook gevraagd om een motivatie. Ga daarvoor naar staging2.raalte.nl/woningbouw. Het is ook mogelijk om zelf grond aan te bieden. Na 16 februari beoordeelt de kopgroep de verschillende locaties op basis van een reeks criteria.

De kopgroep legt het resultaat met onder andere een bijeenkomst voor aan de bevolking. Daarbij worden de keuzes toegelicht. Op basis van de reacties wordt verder onderzoek gedaan en/of het resultaat aangepast. Uiteindelijk maakt de kopgroep een advies voor de gemeenteraad. Dat is waarschijnlijk voor de zomer klaar. Maar ook daar geldt dat er een zekere mate van onzekerheid meespeelt.

Van Gasteren: “Wij kunnen wel plannen maken, maar er kan zich morgen een projectontwikkelaar melden die zestig woningen wil realiseren. Of dat het Wooldhuis een deel van de bestaande bebouwing wil benutten voor woningen of plaats wil bieden aan nieuwe woningen op haar terrein. De onvoorspelbaarheid van de markt is heel groot!”

Op dinsdag 6 februari is er een inloopbijeenkomst bij Bij Ne9en. Daarbij zijn de leden van de kopgroep ook aanwezig. Zij vertellen over de criteria voor locaties en de vervolgstappen. Inloop is mogelijk tussen 19.30 en 21.00 uur. Het is ook mogelijk om een- afspraak te maken voor een gesprek met iemand van de kopgroep. Kijk op staging2.raalte.nl/woningbouwheino voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.