frederike upmeijer geeft lezing over hollandse meesters

Na 350 jaar komen vele Hollandse Meesters even terug op Hollandse bodem. Een deel van de enorme collectie Nederlandse schilderkunst in de Hermitage in St. Petersburg wordt vanaf najaar 2017 getoond in de Hermitage aan de Amstel in Amsterdam. Maar liefst 63 werken van 50 schilders komen naar Amsterdam.

De Russische liefde voor Hollandse Meesters begon al in de zeventiende eeuw. Peter de Grote kocht tal van schilderijen in Holland. Zijn opvolgers, én de kring rondom het hof, waren nog gepassioneerder in hun verzamelwoede en zo werd de Hermitage uiteindelijk de trotse bezitter van een ongekend rijke collectie Hollandse Meesters. Naast grote namen, Rembrandt, Frans Hals, Jacob van Ruisdael en Paulus Potter, zijn ook minder bekeken meesters uit onze Gouden Eeuw te bewonderen. Het is een unieke tentoonstelling die de gloriedagen van de Gouden Eeuw viert, de jaren tussen 1650 en 1670.

Over deze oogappels van de tsaren zal drs. Frederike Upmeijer verhalen in het Holstohus. Leden van ’t NUT Olst Deventer betalen acht euro en niet-leden tien euro. Dit is exclusief koffie en thee. Opgave voor deze lezing kan tot uiterlijk 12 februari, maar het liefst zo snel mogelijk via kunst@nutolstdeventer.nl. Er is plaats voor maximaal 75 personen en opgeven is verplicht. Uw opgave wordt altijd bevestigd per mail.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.