Home / archiefcentraal / europese subsidies voor agro en foodsector in overijssel

De Provincie Overijssel heeft tot en met 6 april twee subsidieregelingen voor de landbouw en agro- en foodsector opengesteld. Het gaat om de Europese regelingen 'Fysieke investeringen voor innovaties in de landbouw' en 'Samenwerking voor Innovaties Landbouw'. De pot bestaat uit bijna 4,9 miljoen euro.

europese subsidies voor agro en foodsector in overijssel

Verduurzaming en modernisering van de agro en- foodsector staat in beide centraal. Bij ‘Fysieke investeringen voor innovaties in de landbouw’ gaat het bijvoorbeeld om technische vernieuwingen, zoals in een stalsysteem of vernieuwingen in de bedrijfsvoering. Bij ‘Samenwerking voor Innovaties Landbouw’ staan samenwerkingsverbanden die innovaties of nieuwe kennis willen door ontwikkelen, testen of toepassen centraal. Minstens een van de partners moet een agrarisch bedrijf zijn.

Voor de regeling ‘Fysieke investeringen voor innovaties in de landbouw’ is in totaal 1.733.674 euro beschikbaar en voor ‘Samenwerking voor Innovaties Landbouw’ is dat 3.152.760 euro. Beide subsidies zijn POP3 subsidies. POP3 is het Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma bedoeld om het platteland op allerlei terreinen te versterken.

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.