europarlementarier wordt ambassadeur van ijssellinie en salland

De VVD Olst-Wijhe ziet grote mogelijkheden voor de IJssellinie, met name op het gebied van educatie, toerisme en recreatie. Met het oog daarop hebben de liberalen het initiatief genomen om de gemeente Olst-Wijhe te laten toe treden tot Efforts, het Europees netwerk over militair erfgoed. Huitema, woonachtig in het Friese Makkinga, maar met een moeder die is opgegroeid op Het Ooievaarsnest in Herxen, gaat als ambassadeur de IJssellinie en Salland op de kaart zetten in het centrum van de Europese politiek. Daarbij onderzoek hij vooral de mogelijkheden om gebruik te maken van Europese regelingen.

Huitema houdt zich als Europarlementariër vooral bezig met landbouw en plattelandsontwikkeling. Hij is voorstander van een Europees landbouwbeleid dat niet gebaseerd is op algemene Brusselse maatregelen, omdat die voor individuele bedrijven soms zeer nadelig kunnen uitpakken. In plaats daarvan vindt hij dat de landbouw zich moet richten op het bereiken van doelen in een breder verband, bijvoorbeeld per sector of per regio, zoals in Salland.

Volgens Huitema is het project Salland Deal een mooi voorbeeld. Het zijn enkele particuliere organisaties en overheden die samenwerken. Namens Stichting IJssellandschap, een van de deelnemers in het project, wees directeur-rentmeester Jaap Starkenburg tijdens de bijeenkomst in Den Nul ook op het belang van samenwerking, waarbij de IJssel volgens hem als sterke verbindende factor kan optreden. Daarnaast waren er bijdragen van Jacques Duivenvoorden (Stichting De IJssellinie), Karin van der Toorn (Salland Boert en Eet Bewust) en Annet Schrijver van de historische Bissems Hofstede in Marle, die inzet op verbreding van agrarische bedrijven.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.