Home / archiefcentraal / earth hour in olst

Op 24 maart is het internationale Earth Hour dag. Op deze dag worden veel activiteiten georganiseerd. In Olst-Wijhe organiseert de Ulebelt, centrum voor natuur- en milieu-educatie, deze dag in samenwerking met een aantal organisaties en de gemeente. 

earth hour in olst

Earth Hour is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds, om aandacht te vragen voor energiebesparing en het behoud van onze planeet. 

In het dorpscentrum van Olst wordt een inspiratieplein georganiseerd. Op de markt kunnen alle initiatieven, verenigingen, stichtingen, ondernemers en individuen die zich actief bezighouden met duurzaamheid zichzelf laten zien. 

Doelen stellen
Olst-Wijhe heeft zich tot doel gesteld om in 2020 20% van de energie die in onze gemeente verbruikt wordt, zelf op te wekken. Om dit doel te bereiken gaan energiebesparing en het realiseren van groene energiebronnen hand in hand.

Een aantal organisaties en initiatieven hebben zich al aangemeld voor deze dag. Wil jij daar met jouw club of organisatie bij aansluiten? Aanmelden kan door een mail te sturen naar earthhourolstwijhe@gmail.com 

Lees ook

Inschrijving VechtdalTrail in Ommen geopend

OMMEN – Het was lang spannend, maar met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni lijkt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.